Továbbra is népszerűek a személyi kölcsönök

Magyar Nemzet
2019. 04. 27. 15:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is hatalmas népszerűségnek örvendenek a személyi hitelek: az év első két hónapjában több mint 75 milliárd forint értékben vett fel a lakosság ilyen kölcsönöket, ami közel húszmilliárd forinttal, 31 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor – írja legfrissebb kamatfigyelőjében a Bank360 a jegybank adataira hivatkozva. Több oka is van az élénk hitelfelvételi kedvnek, de a legfontosabb, hogy idén is olcsóbban lehet pénzhez jutni. Az adatok szerint februárban az átlagos teljes hiteldíjmutató (thm) 13,57 százalék volt, szemben a tavaly feb­ruári 14,25 százalékkal.

Az összeállítás szerint emellé akár már tízmillió forintot is adhat a bank jelzálogfedezet nélkül, így a személyi kölcsönök reális alternatívái a lakáshitelnek. A piacon elérhető hitelek elsöprő többsége szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Forintalapú és szinte mindenhol fix kamatozású termékekről van szó, így a kockázatok is alacsonyak. A kívánt összeget akár online is felvehetjük egy óra alatt bárhonnan, és nem kizáró ok, ha új ügyfelei vagyunk a banknak.

A Bank360 példakalkulációja alapján ötéves futamidejű, hárommillió forint összegű hitel nettó 200 ezer forintos jövedelem igazolása és érkeztetése mellett akár már 7,29 százalékos thm-mel is található, azaz a törlesztőrészlet kevesebb mint hatvanezer forint lesz havonta, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 568 140 forintra jön ki. Amennyiben félmillió forintra lenne szükség, a vállalt futamidő pedig 36 hónap lenne, nettó 200 ezer forint alatti jövedelemmel és jövedelemátutalás nélkül is kedvezőbbek a kamatok az átlaghoz képest, akár 11,73 százalék is lehet a thm, amivel a törlesztőrészlet havonta 16 403 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 590 508 forint lesz a futamidő végéig.

Áprilisban is elérhető még számos akció, kedvezmény: több bank kínál jóváírást, kamatkedvezményeket, de találkozhatnak az ügyfelek új termékkel, illetve kamatemelésekkel és -csökkentésekkel. Ám hamarosan érkezik a babaváró támogatás is, ami méltó vetélytársa lesz a személyi kölcsönnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.