Nem mindig kifizetődő a hűség, itt van rá egy jó példa

Ha nem figyel oda, ez sokba fog kerülni.

Forrás: EconomX2024. 01. 16. 18:36
Építkezés, építőipar, lakás, ingatlan, munkaerő, gazdaság, 

Építkezés, építőipar, lakás, ingatlan, munkaerő, gazdaság,
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár négyszázezren is lecserélhetik lakásbiztosításukat a márciusi kampányban – írja az EconomX a Netrisk adatai alapján. Ennek az az oka, hogy a biztosítási díjak a szerződések szerint az éves átlagos infláció mértékével emelkedhetnek, ez pedig ezúttal csaknem 18 százalékos díjemelést jelentene.

Kiemelik azt is, hogy 2024 különleges évnek számít a lakásbiztosítási piacon, ugyanis az eddigi szabályozás megváltozik. Az adott lakásbiztosítási szerződés évfordulója mellett 

most már márciusban is fel lehet mondani a meglévő szerződést, és minden egyéb kötelezettség nélkül lehet újat kötni.

Mindez kedvező fordulatot hozhat az árak alakulásában, ugyanis a várakozások szerint átlagosan 6–10 százalékkal olcsóbban lehet majd lakásbiztosítást kötni, miközben a szolgáltatások köre jelentősen bővülni fog –  részletezte az online biztosításközvetítő.

A portál azt írja, felhívták a figyelmet arra is, hogy érdemes lehet újból átböngészni a lakásbiztosításokat, mivel a régebbiekhez képest már sokkal kedvezőbb feltételekkel köthetők meg a konstrukciók, az egyes biztosítók ajánlatai között pedig komoly különbségeket lehet találni.

Hozzáfűzik, kár esetén az is gondot jelenthet, ha az ingatlan jelenlegi piaci áránál alacsonyabb értékre szól a biztosítás. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.