Finnországban rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma

Finnországban rekordot döntött a napi új koronavírus-fertőzöttek száma: 1024 esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, többet, mint az eddigi "csúcstartó" márciusban – közölte a finn egészségügyi intézet csütörtökön.

Forrás: MTI2021. 08. 12. 11:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kórházi ápolásra szorulók száma is nőtt: jelenleg 83-an vannak egészségügyi létesítményben a koronavírus okozta Covid–19-cel. A járvány terjedéséért a vírus delta variánsa tehető felelőssé.
Sanna Marin miniszterelnök egy héttel ezelőtt bejelentette:

 

a vendéglők és a szabadidős létesítmények látogatásához oltási igazolványra lesz szükség és megkezdik a 12–16 éves korosztály beoltását. 

Bár Finnország a világjárvány által legkevésbé érintett országok közé tartozik, júniusban elkezdett emelkedni a fertőzöttek száma. 

 

Júliusban tovább gyorsult a vírus terjedésének üteme, miután a focirajongók hazatértek a labdarúgó Európa-bajnokság külföldi meccseiről.

Az 5,5 milliós Finnországban 109 983 fertőzöttje és 995 halálos áldozata van a koronavírusnak a legfrissebb adatok szerint. A finnek 82 százaléka legalább egy oltást kapott már, több mint 48 százaléka pedig teljes oltottsággal rendelkezik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint.

 

Borítókép: PEXELS

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.