Szijjártó most a svéd tévében oktatott – „Ezt sértésnek tekintem”

A külgazdasági és külügyminiszter interjút adott a svéd állami televíziónak.

Forrás: Mandiner2021. 12. 12. 11:03
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. november 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Linde Gáz Magyarország Zrt. beruházásbejelentõ sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. november 23-án. A német tulajdonú vállalat digitális kutatási-fejlesztési központot hoz létre Budapesten. Az állam által 970 millió forinttal támogatott, ötmilliárd forint értékû projekt nyomán huszonöt felsõfokú végzettségû munkavállalót vesz fel a cég az elsõ körben. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédasztalon volt a magyar demokrácia egy svédországi interjúban – számolt be róla Mandiner.hu.

A magyar demokrácia alapjaiban van megkérdőjelezve. A Freedom House, egy független NGO odáig ment, hogy azt mondta: Magyarország már nem tekinthető teljesen demokratikus országnak. [...] Mi a véleménye?

– tette fel a kérdést a televízió riportere Szijjártó Péternek.

– Sajnos ezt sértésnek kell tekintenem, mert a magyar demokrácia érettségének és természetének megkérdőjelezése elfogadhatatlan

– kezdte válaszát a külügyminiszter.

Megnyertünk három egymást követő választást, az emberek támogatják, amit csinálunk, és ezt lehet szeretni vagy nem szeretni, mert ez politika, de demokratikus jellegében a tevékenységünk nem kérdőjelezhető meg.

A miniszter kifejtette: a demokrácia azt jelenti, hogy az, amit a kormány csinál, a nép általi felhatalmazáson alapul. Elmondta, hogy soha nem érezte úgy, hogy ítélkeznie kellene más országok felett.

Hogy őszinte legyek, az, hogy milyen a demokrácia státusa Svédországban, nem érdekel, mert ez a svéd népet kell hogy érdekelje. És ha a svédeket nem érdekli, hogy valaki miniszterelnök lehet a szavazatok mindössze egynegyedével a parlamentben, akkor erről megvan a véleményem, de kit érdekel, nem vagyok svéd.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.