Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Joe Biden azt mondta, amit hallani akartak tőle, de többen hátat fordítottak neki

A fehér felsőbbrendűséget nevezte a legsúlyosabb terrorista fenyegetésnek az Egyesült Államok számára Joe Biden szombaton Washingtonban.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 05. 14. 7:32
US President Joe Biden delivers the Howard University Commencement Address
epaselect epa10625581 US President Joe Biden (C) receives an honorary Doctorate of Letters prior to delivering the Howard University Commencement Address at the Capital One Arena in Washington, DC, USA, 13 May 2023. EPA/Shawn Thew / POOL Fotó: Shawn Thew / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök egy többségében afroamerikai diákok által látogatott fővárosi egyetem (Howard University) végzős hallgatói előtt „kemény valóságnak” nevezte, hogy a rasszizmus régen kettészakította az embereket. Megfogalmazása szerint az amerikai történelem nem mindig volt egy tündérmese.

 

 

 Kifejtette, hogy 240 éve zajlik a küzdelem a legjobb és legrosszabb amerikaiak között, azaz a mindenki egyenlőnek született eszméje és a rasszizmus általi megosztottság között. 

 

A csata pedig soha nem ér igazán véget – hangoztatta az elnök. 

 

 

Mindazonáltal a beszéd közben a hallgatóság soraiban többen tiltakozásként hátat fordítottak az elnöknek és a rasszizmus elleni feliratokat tartottak a magasba.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök diplomaosztó ünnepségen vesz részt a washingtoni Howard Egyetemen 2023. május 13-án (Forrás: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.