A bevándorlás egy újabb problémát erősít fel az Egyesült Államokban

A gyermekmunka és a bevándorlás mértékének növekedése között összefüggéseket lehet felfedezni.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA2023. 07. 29. 19:15
null
Yuma, 2023. május 12. Amerikai határõrök egy különbusznál, amely Mexikó felõl érkezõ migránsokat szállít regisztrációs központba az arizonai Yuma város határátkelõjétõl 2023. május 11-én. Az Egyesült Államokban május 11. végén érvényét vesztette az illegális bevándorlók kitoloncolásáról szóló 42-es jogszabály (Title 42). A Trump-adminisztráció idején alkotott jogszabály lehetõvé tette az illegális migránsok kiutasítását az Egyesült Államokból járványügyi indokokkal. Az amerikai határvédelem szerint az elmúlt három napban több mint 30 ezer illegális határátlépõt tartóztattak fel a hatóságok a mexikói határszakaszon. MTI/EPA/Etienne Laurent Fotó: Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai munkaügyi minisztérium adatai szerint 2022 októbere és 2023 júliusa között 765 gyermekmunkára vonatkozó bejelentést vizsgáltak ki az Egyesült Államokban, amelyből kiderült, hogy

4474 gyermeket foglalkoztattak illegálisan, ami 44 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Ezzel összefüggésben több mint 6,6 millió dollárnyi bírságot szabtak ki olyan vállalatokra, amelyekről kiderült, hogy a gyermekmunkára vonatkozó törvényeket sértő gyakorlatot folytatnak – számolt be a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A gyermekmunka mértékének brutális megugrása a bevándorlás számlájára írható – hívja fel rá a figyelmet a The Post Millennial hírportál. Emlékeztetnek, Biden hivatali ideje alatt ugrásszerűen megnőtt a kísérő nélküli kiskorúak száma az országba való belépéskor. A New York Times beszámolója szerint a beáramlás kezelése érdekében a kormánya nyomást gyakorolt a minisztériumra, hogy a lehető leggyorsabban hozzák össze a gyerekeket felnőtt szponzorokkal. Ez sok esetben bizonyos védintézkedések megszüntetését jelentette, mint például a háttérellenőrzés elvégzése azoknál, akiknek gondviselőként kellett volna fellépniük.

Ennek eredményeképpen sokan áldozatul estek a ragadozó szponzoroknak, akik munkára kényszerítették őket.

Közben az embercsempészek újabb és újabb módszereket találnak ki, hogy minél több embert az Egyesült Államokba jutassanak, így minél nagyobb profitra tegyenek szert. A napokban egy 17 fős migránscsoportot tartóztattak fel a hatóságok, akik, miután lyukat vágtak a kerítésen, egy olyan teherautóba szálltak be, amelyet a csempészek olyanra festettek, mint a határőrség járművei – írja a Zero Hedge hírportál.

 

Ahogy arról a V4NA is beszámolt, az amerikaiak életét nem csak a közbiztonság romlása miatt érinti negatívan a határválság és a mértéktelen bevándorlás. A brutális migrációs áradat toronymagasan tartja a lakhatási költségeket is, erre panaszkodnak elsősorban a befektetők, de az átlagpolgárok is. A Wall Street Journal arról ír, hogy a növekvő bevándorlás nem engedi csökenni a lakásárakat és a bérleti díjakat, ami különösen fájó az embereknek az inflációs krízis közepette. Egyes felmérések szerint egyszázalékos migrációs növekedés átlagosan háromszázalékos emelkedést jelent a lakhatási költségekben.

Mindezek ellenére a Gallup közvélemény-kutató felmérése szerint

a demokrata szavazók 83 százaléka tagadja, hogy bármilyen határválság lenne az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy Joe Biden hivatalba lépése óta több mint hétmillió illegális bevándorló érkezett az országba.

A felmérés megjegyzi, hogy a demokraták mindössze 17 százaléka véli úgy, hogy jelenleg válság van a délnyugati határon, ami hatalmas, 20 százalékpontos csökkenés a 2019-ben mért adatokhoz képest.

Borítókép: Amerikai határőrök egy különbusznál, amely Mexikó felől érkező migránsokat szállít a regisztrációs központba az arizonai Yuma város határátkelőjétől 2023. május 11-én. (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.