Lezuhant Görögországban egy tűzoltó repülőgép + videók

A jármű két, 27 és 34 éves pilótája meghalt – közölték a görög hatóságok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 25. 20:04
null
Platanisto, 2023. július 25. A tûzoltásban részt vett és lezuhant Canadair típusú repülõgép roncsa Platanito település közelében 2023. július 25-én. A tragédiában a pilóta és a másodpilóta életét vesztette. MTI/EPA/ANA-MPA/George Vicarasz Fotó: George Vicarasz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden Evia szigetén lezuhant egy tüzet oltó repülőgép, két – 27 és 34 éves – pilótája meghalt. A görög közszolgálati média azt közölte, a CL-215-ös típusú légijármű a görög polgári védelem gépe volt.

A zuhanásról az ERT görög műsorszolgáltató videófelvételeket is közzétett. Eszerint a repülőgép szárnya hozzáért egy faághoz oltás közben, s miután szem elől tűnt, egy tűzgolyó emelkedett a magasba.

A hírre Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök lemondta szerdára tervezett ciprusi látogatását, a fegyveres erőknél pedig háromnapos gyászt rendeltek el.

Borítókép: A tűzoltásban részt vett és lezuhant Canadair típusú repülőgép roncsa Platanito település közelében 2023. július 25-én (Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/George Vicarasz)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.