Jelentősen növelik a gyermekek után járó havi támogatást Lengyelországban

Jövő évtől jelentősen megnövelik a gyermekek után járó havi pénzügyi támogatást.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 07. 18:43
DUDA, Andrzej
Varsó, 2023. július 30. Andrzej Duda lengyel elnök beszél a varsói felkelés kitörése 79. évfordulójának alkalmából Varsóban 2023. július 30-án. A lengyel hazafiak 1944. augusztus 1-jén kezdték meg harcukat a náci német megszállók ellen a fõvárosban. MTI/EPA/PAP/Pawel Supernak Fotó: Pawel Supernak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrzej Duda lengyel elnök jóváhagyta hétfőn azt a törvényt, amelynek értelmében jövő évtől jelentősen megnövelik a minden gyermek után járó havi pénzügyi támogatást. 

Az államfő a Mateusz Morawiecki miniszterelnök és Marlena Malag szociális és családügyi miniszter részvételével a közép-lengyelországi Tarczyn városban tartott ünnepi rendezvényen írta alá a vonatkozó jogszabályt. 

A parlamentben júliusban megszavazott törvény értelmében jövő év elejétől a jelenlegi 500 zlotyról (mintegy 44 ezer forint) 800-ra (mintegy 70 500 forint) emelik a 18 éven aluli gyermekek után fizetett havi támogatást. 

Beszédében Andrzej Duda kiemelte: Lengyelországnak társadalmi, demográfiai növekedésre van szüksége, a család pedig a legfontosabb alapja a jövőbeli fejlődésnek, ezért rendkívüli támogatást érdemel az állam részéről. 

Közölte: a családtámogatás bővítése 24 milliárd zloty (mintegy 2100 milliárd forint) többletköltséget jelent az állami költségvetés számára. 

Nehezen elképzelhető jobb befektetés, mint az, amelyet az emberre, a társadalomra, a családra, a gyermekekre szánunk

 − jelentette ki az államfő. Mateusz Morawiecki megerősítette: a családtámogatás növelésének kiadásait beépítették a jövő évi költségvetésbe. A családtámogatás növelése a kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) őszi parlamenti választásokra szóló programjának része.

Borítókép: Andrzej Duda lengyel elnök. (Fotó: MTI/EPA/PAP/Pawel Supernak)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.