Így pénzeli Soros Joe Biden TikTok-hadseregét, hogy konzervatívokat gyalázzanak

Joe Biden „TikTok-hadserege" százezreket kapott Soros Györgytől, hogy baloldali ügyeket mozdítsanak elő, konzervatívokat gyalázzanak – írja az Origó a The New York Post beszámolója alapján. A portál szerint Soros György egyseregnyi tiktokert finanszíroz szélsőbaloldali ügyeinek előmozdítására, Joe Biden elnök dicséretére és a konzervatívok lejáratására.

Forrás: origo2023. 09. 17. 8:37
BIDEN, Joe
Washington, 2023. augusztus 16. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az amerikai inflációcsökkentési törvény aláírásának évfordulója alkalmából a washingtoni Fehér Házban 2023. augusztus 16-án. Biden 2022 augusztusában írta alá a törvényjavaslatot, amely többek között 430 milliárd dollár támogatást tartalmaz adókedvezmény formájában a zöld gazdasághoz kapcsolódó, az Egyesült Államokban gyártott termékekre. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tömérdek pénzt fizettek ki

A portál szerint a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok a 2020-ban és 2021-ben 5,5 millió dollárt fizetettek ki a nonprofit Accelerate Action Inc.-nek, amely legalább 300 ezer dollárt adott 2022-ben egy másik nonprofit szervezetnek, a Gen-Z for Change-nek, amely 500 „aktivistából, szervezőből és alkotóból” álló hálózattal büszkélkedhet.

A portál szerint Biden elnök hivatali ideje alatt a Gen-Z for Change-t és más közösségimédia-sztárokat is megkeresett, hogy népszerűsítsék politikai programját 

szemlézte az Origó a a The New York Post cikkét.

Joe Biden felhasználta őket a saját maga népszerűsítésére

2022 márciusában a Fehér Ház vezető tisztviselői tájékoztatták a megkeresett influenszereket az Egyesült Államok folyamatban lévő ukrajnai erőfeszítéseiről. Vivek Murthy tábornok sebésszel beszélgettek például a koronavírusról, és Bidennel is találkoztak az Ovális Irodában – írta a Washington Post. Hozzátették: hozzájárulásuk elismeréseként a Gen-Z for Change meghívást kapott a Fehér Házba, hogy szemtanúja legyen az inflációcsökkentési törvény aláírásának. A portál szerint azonban

nem világos, hogy a Gen-Z for Change hogyan juttatja a Soros-pénzt a fiatal influencer aktivistáknak, akik rengeteget kapnak a már említett feladatokért.

Ideológiákat támadnak, politizálnak

A 20 éves Conor Stayton, az egyik támogatott csoport digitális marketingstratégája éles szavakkal szólt Elise Stefanik államfő-képviselőhöz, miután 2022 májusában egy buffalói lövöldözésben tíz ember halt meg – azzal vádolva, hogy megismételte a „neonáci és fehér felsőbbrendűség” beszédét.

– Elise, talán fogd be a szád! – csattant fel Stayton egy videóban ugyanabban a hónapban, akinek 557 000 TikTok-követője van.

A kritikusok szerint aggasztó, ami történik

Soros György a szélsőbaloldali aktivisták következő generációját finanszírozza egy olyan platformon, amely a Kínai Kommunista Párthoz tartozik – mondta Stefanik képviselő a The Postnak. Hozzáteszik: 

az Accelerate Action 2020-ra és 2021-re szóló 8,3 millió dollárjának nagyjából kétharmada Sorostól származott. 

A legfrissebb nyilvánosan elérhető adónyilvántartás szerint az Accelerate Action az egyetlen nonprofit szervezet, amely adományozott a Z generációnak a „változásért”. A Gen-Z for Change adózási nyomtatványai nem voltak nyilvánosan elérhetők az IRS webhelyén, és Aidan Kohn-Murphy nem válaszolt a The Post többszöri megkeresésére – írta a portál.

– Úgy gondoljuk, hogy több mint kevesebb szavazót kell felhatalmazni arra, hogy szabad és tisztességes választásokon keresztül részt vegyenek Amerika demokráciájában, beleértve a fiatalabb és történelmileg marginalizált közösségeket is. Büszkék vagyunk arra, hogy támogathatjuk azokat a szervezeteket, amelyek új technológiákkal dolgoznak a civil részvétel ösztönzése és a befogadóbb, igazságosabb és nyitottabb társadalmak megteremtésében – mondta a Nyílt Társadalom Alapítványok szóvivője.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a washingtoni Fehér Házban 2023. augusztus 16-án (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.