Bevetette a rettegett fegyvert a Hezbollah Izrael ellen + videó

Az Irán által támogatott csoport megerősítette akcióit a libanoni fronton a műveletek számát, a célpontokat és a fegyverek típusát tekintve.

Forrás: Mandiner2023. 11. 11. 21:08
NASZRALLAH, Haszan
Bejrút, 2023. november 3. Haszan Naszralláh sejk, a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet vezetõje jelenik meg egy óriáskivetítõn a libanoni fõvárosban, Bejrútban, amint videokapcsolat útján beszél egy tömeggyûlésen 2023. november 3-án. A gyûlés résztvevõi az október 7-én kirobbant gázai fegyveres konfliktus libanoni halálos áldozatai elõtt tisztelegtek. MTI/EPA/Vael Hamzeh Fotó: Vael Hamzeh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hezbollah vezetője szombaton azt mondta, hogy a csoport új fegyvereket használ az Izrael elleni támadásokban – idézi az NDTV hasábjain megjelent cikket a Mandiner.

Haszan Naszr Alláh, a Hezbollah vezetője a múlt heti televíziós beszéde után most másodszor szólalt meg és elmondta, hogy az Irán által támogatott csoport megerősítette akcióit a libanoni fronton a műveletek számát, a célpontokat és a fegyverek típusát tekintve, a síita muzulmán mozgalom először használt Burkan rakétákat – mondta. Hozzátette, hogy ezek a fegyverek 300-500 kilogramm „hasznos terhet” bírnak el.

Naszr Alláh kijelentette, hogy más, Irán által támogatott csoportok, többek között Irakból és Jemenből is támadásokat intéznek Izrael és az amerikai csapatok ellen a Közel-Keleten:

– Ha ti, amerikaiak le akarjátok állítani ezeket a műveleteket… akkor le kell állítanotok a Gáza elleni háborút

− emelte ki  Haszan Naszr Alláh.

Azt is elmondta, hogy pénteken több Hezbollah-tagot megöltek Szíriában, ahol a csoport régóta Bassár el-Aszad elnök oldalán áll az ország polgárháborújában.

Borítókép: Haszan Naszr Alláh sejk, a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet vezetője jelenik meg egy óriáskivetítőn a libanoni fővárosban, Bejrútban, amint videókapcsolat útján beszél egy tömeggyűlésen 2023. november 3-án (Fotó: MTI/EPA/Vael Hamzeh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.