Egyre többen beszélnek a multikulturalizmus bukásáról Nyugaton

Értelmiségiek szólalnak fel a multikulturalizmus és a liberális ámokfutás ellen.

2023. 11. 07. 22:03
Palestinian Solidarity March. London
London palesztin tüntetés
ISRAEL-PALESTINIANS/ENGLAND Protesters march through central London, United Kingdom, on October 28, 2023 during a demonstration in support of Palestine (Photo by Jay Shaw Baker/NurPhoto) (Photo by Jay Shaw Baker / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP/Jay Shaw Baker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Douglas Murray, az Európa Furcsa halála című könyv szerzője egy podcastműsorban beszélt arról, hogy a könyvében leírtak miként valósulnak meg. 

Dave Rubin, a The Rubin Report műsorvezetője készített interjút az íróval, ahol Murray elmondta, hogy Európa jelenlegi helyzetével kapcsolatos aggodalmai megvalósulni látszanak. Ennek egyik eleme, hogy mindennapossá váltak a Hamász- és palesztinpárti tömegtüntetések Londonban, és egyre nagyobb teret nyernek szélsőséges csoportok a kontinensen, miközben a hatóságok nem foglalkoznak az ilyen szélsőséges esetekkel. 

De Jordan Peterson pszichológus sem rejtette véka alá a véleményét, és a multikulturalizmust a hülyeség csodájának nevezte. 

A multikulturalizmussal együtt háborúk alakulnak ki, ugyanis a különböző kultúrák nem jönnek jól ki egymással

– jelentette ki Peterson. 

A sztárpszichológus az elmúlt években már számtalanszor kritizálta a politikai baloldal, a liberalizmus követőit, illetve az erőszakos klímatüntetőket. Nemrégiben pedig betegnek nevezte Greta Thunberget.

Borítókép: Palesztinpárti tüntetők Londonban (Fotó: NurPhoto/AFP/Jay Shaw Baker)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.