Reagált a szóvivő arra, hogy az elnök indul-e a választáson

Időnként felröppennek a találgatások, amelyeket az államfői szóvivőnek kell megcáfolnia.

2023. 11. 06. 16:09
PUTYIN, Vlagyimir
Peking, 2023. október 18. Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak nyilatkozik az Övezet és út elnevezésû nemzetközi együttmûködési fórum harmadik csúcstalálkozóján Pekingben 2023. október 18-án. MTI/AP/Kreml pool/Szergej Gunejev Fotó: Szergej Gunejev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kommentálta a Reuters hírügynökség értesüléseit, amely különböző forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy döntött, 2024 márciusában indul a választásokon.

Dmitrij Peszkov leszögezte, hogy az orosz államfő még nem jelentette be, hogy beszáll a versenybe. 

Vlagyimir Putyin még nem tett erre vonatkozó nyilatkozatot. Magának a kampánynak a kezdeti időpontját pedig hivatalosan még be sem jelentette

– mondta a Kreml szóvivője.

Az orosz elnökválasztást 2024. március 17-én tartják. A Föderációs Tanács 2023 decemberében hoz hivatalos döntést a választás időpontjáról, ezt követően a politikai pártoknak meg kell tartaniuk a választást megelőző kongresszusukat, és hivatalosan jelölteket kell állítaniuk. Putyin az alkotmánymódosításnak köszönhetően elindulhat egy újabb elnöki ciklusért.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Szergej Gunejev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.