Bajorország nem kér a genderelméletből

A bajor tartományi miniszterelnök szerint sokkal fontosabb kérdések vannak, mint a genderezés.

Forrás: MTI2023. 12. 05. 18:03
SÖDER, Markus
München, 2023. szeptember 23. Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke beszédet mond a párt kongresszusán Münchenben 2023. szeptember 23-án. Bajorországban október 8-án tartanak parlamenti választásokat. MTI/EPA/Szilágyi Anna Fotó: Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A genderelmélet iskolákból és hivatalokból történő „kitiltását” jelentette be a bajor tartományi miniszterelnök kedden a müncheni törvényhozásban.

Ami Bajorországot illeti (Németországon belül), azt mondhatom: nálunk nem lesz kötelező genderezés. Éppen ellenkezőleg: ki fogjuk tiltani a genderelméletet az iskolákból és a közigazgatásból

− hangsúlyozta Markus Söder.

– A szövetségi kormány túllőtt a célon az olyan felvetésekkel, mint a cannabis legalizálása, a genderezés és az önazonosság, az önrendelkezés meghatározásának parttalan szabadsága. Nincsenek más problémáink Németországban? − kérdezte a keresztényszocialista politikus.

Borítókép: Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.