Magyarázatot vár az amerikai nagykövettől Menczer Tamás + videó

Az államtitkár kiemelte, hogy amíg David Pressman a magyar belügyekkel van elfoglalva, Moszkva vált Amerika legnagyobb uránbeszállítójává.

2024. 01. 26. 15:00
KAV_20210526212
Menczer Tamás
20210526 Budapest Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár Fotó: Katona Vanda Magyar Nemzet Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai nagykövet továbbra sem tudja megállni, hogy ne avatkozzon be a magyar belügyekbe. Legutóbb a Financial Times brit gazdasági lapnak adott interjújában vádolta azzal Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy „képzeletbeli külpolitikát” folytat. Válaszaiban továbbá az olyan kifejezéseket sem vetette meg, mint az „elképzelt megszállók”, vagy a „fantáziált hungarofóbia”. A súlyos vádakra Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára reagált Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében.

Ha az amerikai nagykövet, David Pressman még egyszer oktatást szeretne tartani a magyar külpolitikával kapcsolatban, akkor előtte egy kérdésre válaszoljon. Hogyan lehetséges az, hogy tavaly, 2023-ban Oroszország vált Amerika legnagyobb uránbeszállítójává?

– tette fel a kérdést.

Kiemelte, az Egyesült Államok a tavalyi évben több, mint egymilliárd dollárt fizetett az orosz uránért. „Várjuk az amerikai nagykövet válaszait” – fogalmazott.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára (Fotó: Katona Vanda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.