Biden állapota egyre súlyosabb az orvos szerint, aki nemrég még Fehér Házban szolgált

„Ez az ember kognitív szempontból nem alkalmas arra, hogy elnökünk, vezetőnk és főparancsnokunk legyen” – jelentette ki Ronny Jackson, aki Barack Obama elnöksége alatt szolgált a Fehér Házban. A texasi politikus hozzátette: „nyolc éven át, amikor alelnök volt, minden nap figyeltem ezt az embert a nyugati szárnyban és annak környékén. Drámai különbség van az akkori és a mostani állapota között”.

2024. 02. 11. 10:46
BIDEN, Joe
Wilmington, 2024. február 4. Joe Biden amerikai elnök a dél-karolinai elõválasztás alakulását követi óriáskivetítõn a Demokrata Párt kampányközpontjában, a Delaware állambeli Wilmingtonban 2024. február 3-án. Biden megnyerte a Demokrata Párt elsõ hivatalos elõválasztását, amelyen arról döntöttek, hogy az állam választói kit szeretnének dempkrata elnökjelöltként látni a novemberi 5-i elnökválasztáson. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai elnöknek súlyos egészségügyi problémái vannak. Ronny Jackson texasi republikánus politikus, a Fehér Ház volt orvosa szerint Robert Hur különleges tanácsadó jelentése megerősíti azt, amit ő és sokan mások már évek óta tudnak: napról napra egyre rosszabb állapotban van Joe Biden.

Joe Biden jelöltsége óta mondom, hogy ez az ember kognitív szempontból nem alkalmas arra, hogy elnökünk, vezetőnk és főparancsnokunk legyen. Ezt mondom újra és újra. Nyolc éven át, amikor alelnök volt, minden nap figyeltem ezt az embert a nyugati szárnyban és annak környékén. Drámai különbség van az akkori és a mostani állapota között

– fogalmazott a Fox News amerikai hírhálózatnak Ronny Jackson, aki Barack Obama elnöksége alatt szolgált a Fehér Házban. Megjegyezte, hogy a szakvéleményével még a Biden-féle igazságügyi tárca által kinevezett szakértői jelentés is egyetért.

A vizsgálatra egyébként azért volt szükség, hogy kiderítsék, büntetőjogi felelősségre kell-e vonni az elnököt néhány titkos dokumentum helytelen kezelése miatt. Az iratok között szerepeltek az afganisztáni katonai és külpolitikára vonatkozó minősített dokumentumok, valamint más nemzetbiztonsági és külpolitikai vonatkozású iratok, amelyek Hur szerint érzékeny hírszerzési forrásokat és módszereket tartalmaztak. A korábban nyilvánosságra hozott 345 oldalas, megsemmisítő jelentés szerint az amerikai elnök memóriája jelentős hiányosságokat mutat. Joe Biden egy sajtótájékoztatón leszögezte, hogy nincs gond a memóriájával.

Ronny Jackson szerint azonban az ország jövője függhet attól, hogy Joe Biden marad-e az Egyesült Államok elnöke.

Ez egy valódi nemzetbiztonsági kérdés. Sok minden történik a tengerentúlon. Az ellenfeleink egyáltalán nem tisztelnek minket. Nem félnek tőlünk és a szövetségeseinktől, akik nem bíznak bennünk, és nem igazán tudják, hogy ott leszünk-e, ha valami rossz történik

– sorolta az aggodalmakat a Fehér Ház korábbi orvosa.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.