Gyűlölet-bűncselekményért ítéltek el egy női csapost Oregon államban

A portlandi pultosnőt zaklatás és előítélet-bűncselekmény miatt találták bűnösnek, amiért meglökte a női vécét használó transznemű vendéget.

Forrás: Fox News2024. 03. 12. 8:59
Rainbow flag (Photo: Attila Kisbenedek)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétnapos tárgyalás után az esküdtek bűnösnek találták a női csapost másodfokú előítélet-bűncselekmény és zaklatás vádjában egy 2022-ben történt incidens miatt, amelyet a portlandi bár biztonsági kamerája rögzített, számolt be róla a Fox News hírhálózat.

Egy transznemű nő azt vallotta, hogy éppen kilépett az egyszemélyes női mosdóból, amikor a csapos, aki éppen befejezte a műszakját megszólította őt, és azt mondta, hogy a másik mosdót kellene használnia, mert „férfi” – számolt be a The Oregonian.

A sértett megpróbálta elmagyarázni a nemi identitását, de a csapos szidalmazta, majd meglökte. A biztonsági kamera rögzítette a lökést, de a hangfelvételt nem. A sértett sírva hagyta el a bárt, és később hívta a rendőrséget.

Az Igazságügyi Minisztérium adatai szerint 2022-ben az oregoni előítéletes bűncselekmények mintegy négy százalékában a nemi identitást jelölték meg indítékként.

A bíró a csapost két év próbaidőre és ötven óra közmunkára ítélte, amit egy LMBTQ nonprofit szervezetnél szeretne teljesíteni.

A Kaliforniai Egyetem Williams Intézetének friss jelentése szerint Oregonban több LMBTQ-lakos él mint bármely más amerikai államban, különösen Portland elmúlt években a konzervatív államokból menekülő transzneműek menedékhelyévé vált.

Borítókép: Egy LMBTQ-aktivista áll a magyar Parlament épülete előtt kifüggesztett 30 méter hosszú szivárványszínű zászlón 2022. január 21-én a Budapest Pride és az Európai Büszkeségszervezők Egyesülete (EPOA) sajtótájékoztatója előtt (Fotó: Attila Kisbenedek / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.