Alapvető jogokról beszélgettek dél-amerikai szakértők

A progresszívek a tömegkommunikáción keresztül határozzák meg milliók ideológiai álláspontját.

2024. 04. 26. 15:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem vagyok jós, nem tudom megmondani, hogy mikor válik jobbá a helyzet, de azt meg tudom erősíteni, hogy közelebb állunk ehhez – fogalmazott Jorge Martin Frías, a spanyol Fundación Disenso elnöke a Farkas Vajk, az Alapjogokért Központ madridi irodavezetője által vezetett kerekasztal-beszélgetésen.

María Fernanda Cabal, a kolumbiai szenátus tagja elmondta: nagyon fontos, hogy tisztában legyenek a helyzettel, és nem fognak engedni a szabadságjogaikból. Leszögezte, hogy nem fogják megengedni a kolumbiai elnöknek, hogy elrabolja tőlük a hazájukat.

Julio Ariza, a spanyol Toro Tv tulajdonosa szerint a tömegkommunikáción keresztül határozzák meg milliók ideológiai álláspontját.

Ez egy olyan feladat, amelyet csak és kizárólag a médiumok tudnak elvégezni. Éppen ezért volna nagyon fontos, hogy mind a spanyol ajkú Amerikában, mind Európában, úgy mint itt a színpadon, olyan fórumokat szervezünk, ahol meg tudjuk erősíteni magunkat, ahol meg tudjuk vitatni ezeket a témákat, ahol meg tudjuk találni az összetartozás, a valahova tartozás érzését

– jegyezte meg. Gustavo Leite, a paraguayi szenátus tagja úgy fogalmazott, hogy Paraguay egyfajta konzervatív sziget, egy istenfélő keresztény ország, amelynek nagyon erős, mélyen gyökerező hagyományai vannak.

Az NGO-k támadnak minket; az együttműködés leple alatt jönnek be az országba, és támadják az alkotmányunkat, amely nem engedi meg az abortuszt, valamint csak a férfi és a nő közötti házasságot ismeri el. Ugyanakkor az NGO-k azon munkálkodnak, hogy a gyermekeknek megvan a joguk ahhoz, hogy ha kisfiúk, kislányoknak gondolják magukat és fordítva, ami teljes őrület

– tette hozzá. Mint jelezte, a kongresszussal most azon dolgoznak, hogy megfékezzék ezeket a kezdeményezéseket, hogy valamilyen módon gátat szabjanak az NGO-k ténykedésének.

Borítókép: Kerekasztal-beszélgetés a CPAC Hungaryn (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.