Gyerekes viccelődéssel próbálja elterelni a figyelmet a szabálytalanságról az amerikai elnök

Kampánya támogatására használja fel az adófizetők pénzét Joe Biden amerikai elnök – fedte fel az egyik képviselő. Az államfő egy gálavacsorán hatéves gyereknek nevezte elődjét.

2024. 04. 28. 7:32
Az amerikai törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium kupolája
Az amerikai törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium kupolája (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Biden-kormányzat az adófizetők pénzét kampánytevékenységekre használja fel Joe Biden amerikai elnök újraválasztása érdekében – fedte fel Beth Van Duyne texasi képviselő, az amerikai képviselőház felügyeleti, vizsgálati és szabályozási albizottságának elnöke. A képviselő azt a szövetségi kisvállalkozási hatóság és Michigan állam kormányzata közti márciusi megállapodást kifogásolja, amelynek célja „a polgári szerepvállalás és a választói regisztráció előmozdítása Michiganben” – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Az amerikai törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium kupolája (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)
A képviselőházi bizottság vezetője szerint Biden kampánycélokra használja a közpénzeket (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A képviselő szerint a megállapodás keretében megvalósuló 25 tájékoztató rendezvény közül huszonkettőt olyan megyékben szerveztek, ahol erős a demokrata többség, az ő mozgósításuk pedig egyértelműen Biden elnök érdekeit szolgálja.

Ez az egész a hatalomról, az irányításról szól

– fogalmazott Van Duyne.

A képviselő szerint az ezekre a rendezvényekre költött összegeket inkább a Biden-kormányzat gazdaságpolitikája által megnyomorított kisvállalkozások megsegítésére kellene fordítania a hatóságnak.

Michigan ráadásul igen fontos állam a Biden-kampánynak, a republikánusok pedig attól tartanak, hogy más szövetségi hatóságok költségvetését is kampánycélokra csoportosíthatja át a demokrata kormányzat, és nem csupán Michiganben.

A képviselőház kisvállalkozói bizottsága a michigani megállapodással kapcsolatban már hetekkel ezelőtt kérdéseket küldött a hatóságnak, azonban ezekre a mai napig nem érkezett válasz. A Fox News a Fehér Házat is megkereste az ügyben, de ők sem siettek kommentálni a vádat.

Míg a kérdésekre nem válaszol, az elődjével és kihívójával, Donald Trumppal kapcsolatos otromba megjegyzésekre bármikor készen áll Joe Biden. A fehér házi tudósítóknak szervezett éves gálavacsorán Biden a volt elnök ellen folyó jogi eljárásokon gúnyolódott, és azzal „humorizált”, hogy ő felnőtt férfi, aki egy „hatéves gyerek” ellen indul az elnökválasztáson – utalt Trumpra. 

Borítókép: Az amerikai törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium kupolája (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.