Így reagált Menczer Tamás Joe Bidenék újabb támadására + videó

Keményen kiosztotta Menczer Tamás az amerikai vezetést a demokráciáról.

2024. 04. 23. 18:38
MENCZER Tamés
Menczer Tamás, a Fidesz képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét Magyarországot támadja egy demokráciajelentésben a demokrata párti Joe Biden vezette amerikai kormány – erről beszélt Facebook-oldalán közzétett videójában Menczer Tamás. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója kiemelte,

a támadásnak nyilvánvalóan az az oka, hogy a béke pártján állunk, és nem hagyjuk, hogy belepréseljenek bennünket ebbe a háborúba.

Megjegyezte, hogy a magyar Külügyminisztériumban is készült egy jelentés az amerikai demokrácia állapotával kapcsolatban, melynek tartalmát ismertette.

 

Elegük van az amerikaiaknak Biden bevándorláspolitikájából

Menczer Tamás elmondta, az amerikai déli határon évente négymillió illegális bevándorló érkezik az Egyesült Államokba, akik szinte kivétel nélkül kikerülnek a hatóságok látóköréből.

A modern amerikai történelemben először fordul elő, hogy a déli határt nem az amerikai kormány, hanem a mexikói drogkartellek ellenőrzik

– idézte Marco Rubio floridai szenátort.

Kiemelte, hogy a felmérések szerint az amerikaiak 75 százaléka súlyos problémának tartja az országot sújtó bevándorlási válságot. „Joe Biden mégis lebontja, lerombolja a határvédelmi intézkedéseket” – mondta a demokrata elnök politikájáról. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója felidézte, hogy a legsúlyosabb bűncselekményeket illegális bevándorlók követik el.

22 éves egyetemista nő meggyilkolása, szexuális erőszak, késes támadás, rablás, kétéves kisfiú meggyilkolása és édesanyjának megsebesítése

– sorolta.

Súlyosbodik az antiszemitizmus az Egyesült Államokban

A jelentésben helyet kapott az antiszemitizmus is, mellyel a háborúpárti amerikai vezetés hazánkat vádolja. Menczer Tamás azonban elmondta, hogy a zsidó közösség tagjai Magyarországon élnek a legnagyobb biztonságban Európában. „Ezt ők maguk is állítják és elmondják” – tette hozzá. Összehasonlításképp az amerikai adatokat idézte:

az Amerikai Zsidó Bizottság jelentése szerint a válaszadók 74 százaléka mondta azt, hogy probléma az Egyesült Államokban az antiszemitizmus, 56 százalékuk szerint tovább súlyosbodott a helyzet az elmúlt öt ében.

„Tehát romló tendenciát látnak” – vonta le a következtetést. Menczer Tamás az amerikai közvéleményt hangoztatva ismertette, egyre kevésbé bíznak az amerikai igazságszolgáltatásban, és hogyha az elmúlt egy évről kérdezték őket, akkor 63 százalékuk mondta azt, hogy jelenleg kevésbé érzi magát biztonságban, mint egy évvel ezelőtt.

Tehát az antiszemitizmus Magyarországon nem probléma. Mi zéró toleranciát hirdettünk, és itt biztonságban élnek a zsidó közösség tagjai. Az Egyesült Államokban ellenben – az ottani zsidó közösség beszámolója alapján – az antiszemitizmus óriási problémát jelent

– szögezte le.

Ortodox zsidó férfi sétál New York város Brooklyn kerületében 2024. március 26-án Fotó: AFP/Charly Triballeau

„Mindezen tények ismeretében amerikai barátaink talán jobban tennék, ha a saját házuk előtt, saját portájuk előtt sepregetnének” – üzente meg a nyugati nagyhatalomnak Menczer Tamás. Közleménye végén tudatta, „akárhogy próbálnak belenyomni bennünket a háborúba, akármekkora nyomást helyeznek ránk, mi a béke pártján állunk”.

Borítókép: Menczer Tamás, a Fidesz képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.