Nem kérnek a turistákból Amszterdamban

A városi tanács több intézkedéssel próbálja féken tartani az Amszterdamot megrohamozó turistatömegeket.

Forrás: CNN2024. 04. 20. 6:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 17-én jelentette be az amszterdami önkormányzat, hogy a városban nem engedélyezik új szállodák építését a turizmus kontroll alatt tartása miatt. 

 

Azt szeretnénk, hogy a városunk egy élhető hely legyen a lakosoknak és a turistáknak egyaránt, ami azt jelenti, hogy nem kérünk a túlzott mértékű turizmus problémájából, nem építünk új hoteleket, és a hotelekben a vendégéjszakák száma nem haladhatja meg a húszmilliót

– közölte az amszterdami önkormányzat.

Az új döntés értelmében Amszterdamban csak akkor engedélyezik szálloda építését, amikor bezár egy másik. Az új hotelnek nem lehet több ágya a bezártnál, valamint jobbnak kell lennie, mint amilyen az elődje volt, közölte a CNN.

Ez a döntés viszont nem befolyásolja azokat a munkálatokat, ahol már sikerült megszerezni az engedélyt.

Ez csak egy intézkedés azok közül, amelyeket a holland főváros a közelmúltban hozott a város turizmusának enyhítése érdekében. Tavaly a városi tanács megszavazta a sétahajók betiltását, és a luxuskikötőt is bezárták. A tanács emellett betiltotta a marihuána használatát a piros lámpás negyedben, valamint véget vetett a szexmunkások ablakai mellett elhaladó vezetett túráknak is.

Az új szabályok szerint a városi tanácsnak kötelessége beavatkozni, ha a turizmus eléri a 18 millió főt a 2021-es Kiegyensúlyozott amszterdami turizmus rendelet értelmében.
Borítókép: Amszterdam ikonikus utcája (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.