Német Leopard harckocsit vethetnek be az oroszok az ukránok ellen

Az oroszoknak nem kell tovább kémkedniük, van már saját Leopard harckocsijuk, amit hadizsákmányként foglaltak le.

2024. 04. 23. 9:44
Német Leopard harckocsi az orosz javítóműhelyben
Német Leopard harckocsi az orosz javítóműhelyben Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz katonák egy Avgyijivka térségében zsákmányolt német Leopard harckocsit szállítottak a javítóüzembe. A szakemberek rövid időn belül kicserélik a harckocsi lánctalpát és néhány elektromos vezetékelemet, majd ezt követően döntenek a további sorsáról – írta meg az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma a Telegram-csatornáján.

Egy videót is közzétettek, amiben egy katona meséli el, hogyan került orosz fogságba a német tank, és hogyan került a javítóüzembe. Elmondja, hogy miután a sérült járművet az ukránok a harctéren hagyták, előbb a járművet vizsgálták át, hogy mennyire sérült meg, majd a környezetét is, hogy ha elmozdítják, nem robban-e fel. Mert gyakran aláaknázzák az elhagyott járműveket a harctéren, a katona szerint. 

Az oroszukrán háború eseményeiről rendszeresen beszámolunk, ahogy arról is, hogy egy tévétornyot támadtak meg a megszálló orosz csapatok.

Borítókép: Német Leopard harckocsi az orosz javítóműhelyben (forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.