Biden megnyitotta a pénzcsapot

Újabb ajándékot kaptak Joe Biden amerikai elnöktől az illegális migránsok: hozzáférést az államilag támogatott egészségbiztosítási rendszerhez. A rendelkezés épp az elnökválasztás előtt lép hatályba.

2024. 05. 07. 13:45
Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/UPI pool/Bonnie Cash)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromszázmillió dollárba kerülhet az amerikai adófizetőknek, hogy Joe Biden amerikai elnök kiterjesztette az államilag támogatott egészségbiztosítási rendszert – írja a Breitbart amerikai hírportál. 

Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Biden rendelkezése értelmében az úgynevezett DACA program hatálya alá tartozó illegális migránsok részesülhetnek a kedvezményben.

A DACA programot Barack Obama amerikai elnök jelentette be 2012-ben. Azok az illegális migránsok tartoznak a hatálya alá, akik még gyermekként érkeztek az Egyesült Államokba, és 2012.  június 15-én már legalább öt éve ott tartózkodtak. A program lényege, hogy megóvja az abban részt vevő illegális migránsokat a kitoloncolástól.

Biden rendelkezése alapján, amely épp az elnökválasztás előtti napokban lép hatályba, most több mint százezer a DACA hatály alá tartozó migráns kerülhet be a rendszerbe – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A DACA-val kapcsolatban a kezdetektől merültek fel aggályok. Donald Trump volt elnök kísérletet tett a megszüntetésére, de azt a Legfelsőbb Bíróság 2020-ban megakadályozta. Folyamatban van azonban egy másik, 2021-ben indult jogi eljárás, amelynek eredményeképp jelenleg nem fogadnak további jelentkezéseket a programba.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/UPI pool/Bonnie Cash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.