Egy éve koronázták meg III. Károly királyt

A nagy ünnepség elmaradt, a király egészségügyi állapotáról is ellentmondásos hírek érkeznek.

Forrás: The Business Times2024. 05. 07. 15:35
III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné látogatást tesz a University College London egyetem kórházának onkológiai klinikáján 2024. április 30-án. Először jelent meg nyilvános programon daganatos betegségének diagnózisa óta a brit uralkodó. Forrás: MTI/AP/Reuters pool/Suzanne Plunkett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

III. Károly brit király május 6-án ünnepelte megkoronázásának első évfordulóját egy kihívásokkal teli év után, amely során rákos megbetegedést diagnosztizáltak nála, és folyamatos feszültségek uralták a kapcsolatát fiával, Harry herceggel, közölte a The Business Times. 

Az alkalom kapcsán megemlékezéseket tartottak a Buckingham-palota melletti Green Parkban, valamint egy másik központi londoni helyszínen is.

A 75 éves uralkodó, aki nem fedte fel, hogy milyen típusú rákja van, a hírek szerint minimális felhajtással szeretett volna megemlékezni a napról, tekintettel arra, hogy az esemény édesanyja, II. Erzsébet királynő halálával is kapcsolatban áll.

Bár azt kommunikálják, minden rendben van a királlyal, és visszatér néhány feladatához, a hírek szerint sokkal betegebb, mint ahogy azt megosztják a nagyközönséggel. Bennfentesek szerint a rákos megbetegedéssel küzdő király egészségi állapota fokozatosan romlik, ami nagyon aggasztja a barátait és a palotát is. 

A helyzetet tovább rontotta, hogy 2024 májusának elején egy Facebook-felhasználó azt állította, hogy III. Károly király temetési terveit frissítették.

Hasonló bejegyzések számos más felületen is megjelentek, melyekre rekordszámú kattintás érkezett. 

 

A Buckingham-palota eddig csak két nyilatkozatot adott ki a király egészségi állapotával kapcsolatban, és egyik sem említette, hogy betegsége romlana. 

Borítókép: III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné látogatást tesz a University College London egyetem kórházának onkológiai klinikáján 2024. április 30-án. Először jelent meg nyilvános programon daganatos betegségének diagnózisa óta a brit uralkodó. (Forrás: MTI/AP/Reuters pool/Suzanne Plunkett)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.