Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ezt lépi a szlovák kormány a Fico elleni merénylet után

A Robert Fico miniszterelnök elleni támadást követően összeül a szlovák kabinet és a biztonsági tanács is. A besztercebányai kórház előtt továbbra is több rendőrségi egység állomásozik. Ellentmondásos információk jelennek meg a kormányfő állapotáról.

2024. 05. 16. 8:26
FICO, Robert
Fico elleni merénylet Fotó: Jan Kroslak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovákiai média hírei alapján a kormányhivatal tudatta, hogy délelőtt 11 órától ülésezik a biztonsági tanács, a szlovák kormány is tárgyalni fog. Helyi beszámolók szerint a besztercebányai kórház előtt továbbra is nagy a készültség. A rendőrök nagy számban vannak jelen. A területet lezárták, az illetéktelenek nem léphetnek be. Rengeteg újságíró is a helyszínen tartózkodik.

A 2024. május 15-én készült képen Robert Fico szlovák miniszterelnököt az orvosok a szlovákiai besztercebányai kórházba szállítják (Fotó: AFP)

A szlovák miniszterelnököt egy baloldali költő lőtte meg többször az utcán. Állapotával kapcsolatban továbbra is ellentmondásos információk jelennek meg a sajtóban. Tomas Taraba azt mondta a BBC-nek, hogy már nincs életveszélyben Robert Fico szlovák kormányfő. A miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy Fico műtétje jól sikerült. Ma reggeli információk viszont már arról szóltak, hogy Fico a több órás műtét után még mindig életveszélyes állapotban van, írja a Markíza egy kórházi forrásra hivatkozva.

A jelenlegi információk szerint Robert Fico miniszterelnök állapota stabil

 – írta reggel Filip Kuffa államtitkár a Facebookon.

A Robert Fico elleni merényletet követően csütörtökön a Szlovák Köztársaság Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésére és a kormány ülésére is sor kerül.

Borítókép: Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica), miután lőfegyveres támadás érte egy kihelyezett kormányülést követően a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én (Fotó: MTI/TASR/Jan Kroslak)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.