Kiderült, milyen hatással van a migráció egy országra

A balliberális mainstream és a Soros-birodalom által hangoztatott migrációs előnyöket kutatta egy brit tanulmány, amely megállapította, hogy a tömeges migráció valójában nem serkentette a gazdaságot, és jelentős terhet rótt a közszolgáltatásokra és a lakásszektorra.

2024. 05. 10. 21:11
Egyre többen állítják, hogy a brit kormányok elárulták a közvélemény és hazudtak a migrációs politikáról (Fotó: Anadolu via AFP/Ameer Alhalbi)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Centre for Policy Studies (CPS) jelentése, amelynek társszerzője Robert Jenrick volt brit bevándorlási miniszter, megállapította, hogy a Konzervatív Párt által az országra kényszerített rekordszintű bevándorlás – annak ellenére, hogy a Brexit után a külföldiek beáramlásának csökkentését ígérte a lakosságnak – nem járt gazdasági növekedéssel. A dokumentum kapcsán Nigel Farage, a Brexit atyjaként is emlegetett politikus élesen bírálta a kormány bevándorlási politikáját egy televíziós műsorban.

Míg a tömeges migráció globalista támogatói azzal érvelnek, hogy növeli az adóbevételeket és emeli a teljes GDP-t, vagyis az egy főre jutó bruttó hazai terméket, és ezzel beszédtémát ad a kormányoknak, addig egyénileg más a helyzet.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adatai szerint, miközben az Egyesült Királyság GDP-je tavaly 0,1 százalékkal nőtt – rekordszintű bevándorlás közepette –, az egy főre jutó GDP 0,8 százalékkal csökkent, ami drasztikusan elmarad a G7 országcsoport 1,2 százalékos átlagától, annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságban volt a második legmagasabb a népességnövekedés, ami nagyrészt a tömeges migrációnak köszönhető.

Ha az általunk tapasztalt nagyarányú migráció valóban olyan nagyszerű a gazdaságnak, akkor fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy miért nem látjuk ezt az egy főre jutó GDP-adatokban

– tette fel a kérdést a CPS jelentése.

Az agytröszt megjegyezte, hogy bár Boris Johnson korábbi miniszterelnök Brexit utáni bevándorlási reformjai azt ígérték, hogy a rendkívül szelektív, készségalapú bevándorlásra összpontosítanak, a rendszer a gyakorlatban lehetővé tette, hogy olyan külföldiek tömege érkezzen az országba, akik vagy nem dolgoznak, vagy alacsony bérű munkakörökben helyezkednek el.

A jelentés megállapította, hogy az elmúlt öt évben az Egyesült Királyságba nem uniós országokból érkezett nettó kétmillió bevándorlónak mindössze tizenöt százaléka érkezett az országba azzal a fő céllal, hogy dolgozzon.

A jelentés azt is megállapította, hogy a bevándorlásnak óriási ára van. A Spanyolországból érkező migránsok például átlagosan negyven százalékkal többet keresnek, mint a Pakisztánból vagy Bangladesből érkező bevándorlók. Eközben a Közel-Keletről, Észak-Afrikából vagy Törökországból érkező 25 és 64 év közötti migránsok csaknem kétszer nagyobb valószínűséggel voltak úgynevezett „gazdaságilag inaktívak”, mint a brit anyanyelvűek.

Amellett, hogy az átlagos britek nem részesülnek gazdasági előnyökben, a tömeges migrációnak költségei is vannak a külföldiekre fordított közszolgálati források és a folyamatosan növekvő kereslet miatt az ingatlanpiacon felszálló infláció formájában. A tömeges migráció szintén főszerepet játszott a lakbérek drágulásában: a becslések szerint 2022-ben átlagosan tíz százalékkal nőttek a lakbérek a migránsok beáramlása miatt.

A lakhatási költségek mesterséges felhajtásán túl a kormány tömeges migrációs programja a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatra (NHS) is komoly terheket rótt: a háziorvosi rendelők száma 2011 és 2021 között csak négy százalékkal nőtt, annak ellenére, hogy az Egyesült Királyság lakossága 6,6 százalékkal nőtt, ami szintén főként a migrációnak köszönhető.

Az eredményeket kommentálva Robert Jenrick volt bevándorlási miniszter így nyilatkozott:

Megbocsáthatatlan lenne, ha a kormány nem használná ki az általános választások előtti időt arra, hogy visszacsinálja a Brexit utáni katasztrofális liberalizációt, amely elárulta a brit közvélemény kifejezett kívánságát az alacsonyabb bevándorlásra vonatkozóan.

A volt miniszter egy televíziós műsorban is hasonló véleményének adott hangot.

A jelentés felszólította a kormányt, hogy ossza szét a belügyminisztérium feladatkörét, és hozzon létre egy új, kizárólag a bevándorlásra összpontosító kormányhivatalt, mivel a belügyminisztérium kevésnek bizonyult ahhoz, hogy hatékonyan működjön a rendszer. A kutatás egy másik konklúziója, hogy a kormánynak be kell vezetnie egy felsőhatárt a migránsokra vonatkozóan. Bár a Konzervatív Párt – amely 14 éve van hatalmon – korábban azt ígérte a nyilvánosságnak, hogy a nettó bevándorlást tízezer főre csökkenti, ezt az ígéretet végül Boris Johnson elvetette. 

Borítókép: Egyre többen állítják, hogy a brit kormányok elárulták a közvéleményt és hazudtak a migrációs politikáról (Fotó: Anadolu via AFP/Ameer Alhalbi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.