Összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel a munka ünnepén + videó

Tízezrek vonultak az utcákra Franciaország-szerte a munka ünnepén, a szakszervezetek a munkakörülmények és az alacsony bérek miatt demonstráltak. A békés menetben azonban szélsőségesek is megjelentek, így borítékolható volt, hogy zavargások törnek ki.

2024. 05. 01. 18:14
Franciaország-szerte összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel (Fotó: AFP/ALAIN JOCARD)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási tüntetéseket szerveztek különböző csoportok Franciaország-szerte, a legtöbb megmozdulás erőszakos összecsapásba fordult át a rendőrökkel. Párizsban már a szakszervezetek szokásos menete előtt több embert letartóztattak a rendőrök, akiknél kést és egyéb fegyvereket találtak. A szakszervezetek jobb fizetést és munkakörülményeket követeltek, de a tömegben számos szélsőséges csoport is megjelent.

A párizsi menet elindulása után nem sokkal kitört az első zavargás, a jelentések szerint rengeteg embernél palesztin zászló volt és Izrael-ellenes rigmusokat kántáltak.

Mások pedig az olimpiai játékok ellen tüntettek.

Több helyen autókat gyújtottak fel a tüntetők.

A rohamrendőrök könnygázzal oszlatták a tömeget.

Nagyon sokan megsebesültek az összecsapásokban.

Nantes-ban sem telt nyugalommal az ünnep.

Lyonban több mint tízezer tüntető vonult utcára, a demonstráció során 22 embert letartóztattak, mert pirotechnikai eszközökkel lövöldöztek a rendőrök felé és tereptárgyakkal dobálták meg őket.

Borítókép: Franciaország-szerte összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel (Fotó: AFP/Alain Jocard)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.