Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Tüntetők zavarták meg a Hamász terrorjáról tartott konferenciát Budapesten + videó

A konferencián Izrael állam budapesti nagykövete is beszédet mondott. Az eseményt Izrael-ellenes tüntetők akadályozták.

2024. 05. 22. 10:03
Palesztinpárti tüntetők zavarták meg a Danube Institute eseményét 2024. május 21-én. Forrás: Lefler Máté, Danube Institute
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hatás, tagadás és hallgatás: szexuális erőszak Izraelben és Gázában október 7-én és azon túl” címmel tartott konferenciát Budapesten a Danube Institute. Az eseményt azonban folyamatosan Izrael-ellenes tüntetők zavarták meg. 

A konferencián jelen volt Izrael állam budapesti nagykövete, Jákov Hadasz-Handelszman is, akinek a beszéde alatt kezdett el kiabálni az első tüntető, majd őt további 10-15 személy követte, az esemény teljes időtartama alatt. A demonstrálók láthatóan koordináltan viselkedtek. Időnként felálltak, és azt kezdték kiabálni: 

Szabad Palesztinát!

Népirtással vádolták Izraelt. 

A tüntetők magyar és külföldi diákok voltak vegyesen, akik az üvöltözések mellett még erőszakosan is viselkedtek, amikor megpróbálták őket eltávolítani az esemény helyszínéről. Folyamatosan provokálták az esemény szervezőit. 

A zavaró tényezők ellenére a konferencia nem állt le, a többi meghívott is szót kapott. Az eseményen jelen volt Shirel Liberman izraeli influenszer, Nikita Stewart, az Izraeli Védelmi Erők egyik szóvivője és Or Yissachar az Izraeli Védelmi és Biztonsági Fórum kutatója. 

Nikita Stewart az október 7-én elkövetett borzalmakról beszélve kiemelte: 

Semmi nem háborúnak tűnt, hanem annál egy sokkal súlyosabb helyzetnek. A szándék, amellyel cselekedtek, más volt.

Shirel Liberman, szintén a tragédiákról beszélve, a következőket mondta: 

Ma már tudjuk, hogy a terroristák azzal a határozott szándékkal jöttek, hogy megerőszakolják, megalázzák, megcsonkítsák és végül megöljék azt, aki az útjukba kerül. Férfiakat, nőket, gyerekeket, időseket. Előre eltervezett cselekedet volt.

Or Yissachar pedig az Izrael és a Hamász közti háború tudósításával kapcsolatos félretájékoztatás veszélyeit emelete ki. Beszédét azzal zárta: 

Ez a harc a világuralomért folyik. Ha Izrael elbukik, a világ a következő. 

 

Borítókép: Palesztinpárti tüntetők zavarták meg a Danube Institute eseményét 2024. május 21-én  (Fotó: Danube Institute/Lefler Máté)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.