A nyugalom fesztiválja a Káli-medence szívében

Az erdélyi Mezőséggel foglalkozik – Széktől Bonchidán és Magyarpalatkán át Válaszútig – a Kőfeszt Folkklub, melyen vasárnap délután, a kékkúti játszótéren vehetnek részt az érdeklődők, egy különleges vendég főszereplésével. A Kőfeszt kísérőprogramjaként júniusban vette kezdetét ez a programsorozat, melynek keretében a fesztivál egyik helyszínén egy kellemes, programokban és élményekben dús délutánt lehet eltölteni.

Magyar Nemzet
2021. 07. 12. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kőfeszt Folkklubba minden hónapban olyan vendégek érkeznek, akik nemcsak a folklórt kedvelők számára fontos és értékes emberek, hanem életútjukkal, munkásságukkal példaértékűek lehetnek mindenki számára. Július 18-án a 85. születésnapját ünneplő, örökifjú Hideg Anna néni Ördöngösfüzesről érkezik, hogy énekeljen, táncoljon, Navratil Andreával dalt tanítson és mesét mondjon.

Hideg Anna és Navratil Andrea
Fotó: Kőfeszt

A Veszprém–Balaton 2023 EKF által is támogatott rendezvény házigazda zenekara ismét Pál István Szalonna és bandája lesz. A táncokat Szabó Csaba vezetésével a Tördemic Táncegyüttes táncos lábú fiataljai tanítják, eközben pedig Troják Zsuzsannával és Kropf Milánnal különböző bőr ékszereket készíthetnek a kézműveskedni vágyók.

A Káli-medence szívében immár harmadik alkalommal rendezik meg idén a Kőfesztet, a nyugalom fesztiválját. A rendezvény évről évre bővül, idén már tíz helyszínen találkozhatnak az érdeklődők a változatos programokkal: Kővágóörsön, Kékkúton, Balatonhenyén, Köveskálon, Mindszentkállán, Szentbékkállán, Pálkövén, Salföldön, Balatonrendesen és Monoszon. Az ötnapos fesztivál különböző családi és gyerekprogramokkal, kiállításokkal, izgalmas koncertekkel várja az érdeklődőket a helyszíneken.

A belépés, ahogyan a Kőfeszt összes rendezvényére, a Folkklubra is díjtalan.

Részletes program: https://bit.ly/2Vmu2UX

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.