Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Alba Regia Feszt: lelki töltekezés zenével

Hazánk legszínvonalasabb zenekarai és előadói adnak ingyenes koncerteket Székesfehérváron, az Alba Regia Feszten augusztus 9. és 11. között. Az átállások alatt a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói töltik be a teret zenével.

Magyar Nemzet
2021. 07. 25. 10:23
Mörk Fotó: Barcsik Géza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alba Regia Feszt szervezői tavaly sem hagyták cserben a hazai zenészeket és zenekedvelőket. Nem kérdés, hogy idén is folytatódik az 1967-ben elindított kultúrmisszió, melynek célja, hogy az igényes, mégis befogadható muzsikát minél több emberrel megszerettessék – áll a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mint írják, a fesztivált Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával 2014 óta ismét minden évben megrendezik, ezzel is színestíve a város zenei életét.

Ezúttal a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon adnak koncertet hazánk legnevesebb dzsessz-, funk-, soul- és egyéb fúziós stílusokat képviselő előadói. Augusztus 9-én a Fehérvár Big Band, a Vörös Janka New X-Series, valamint a Mörk feat. Borbély Mihály és Ferenczy György ad koncertet. Augusztus 10-én a Bágyi Balázs New Quartet, a Jambalaya és a Vörös Tamás Project lép színpadra, míg a zárónapon a Vibraton Quartet, a Budapest Ragtime Band, Pátkai Rozina, valamit Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt koncertjét hallgathatjuk meg.

Vörös Janka
Fotó: Barcsik Géza

A neves zenekarok, előadók felvonultatása mellett a fesztivál küldetése, hogy fellépési lehetőséget nyújtson a fiatal művészeknek. Idén az átállások alatt a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói utcazenélnek, hogy a járókelők egy pillanatig se maradjanak zene nélkül.

Mörk
Fotó: Barcsik Géza

Mits Gergely, a fesztivál egyik fő szervezője, az egyetem tanszékvezetője az esemény kapcsán úgy fogalmazott: – Kiváltságos dolog volt tavaly, hogy a város és az egyetem támogatásával a rendkívüli helyzet ellenére is meg tudtuk tartani az Alba Regia Fesztet. Az ilyen visszatérő események is növelik a biztonságérzetünket, azt mutatják, van remény arra, hogy az élet visszatér a normális kerékvágásba. Mindamellett az Alba Regia egy fontos turisztikai és közösségi esemény a városban, amely a zene és a társaság ereje által segít a lelki töltekezésben.

Az ingyenes koncertek 17 órától kezdődnek, a részletes program elérhető az Alba Regia Feszt honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.