Lezárult az SZFE innovációs projektje

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hosszú évekre visszatekintő tradíciók, oktatási programok mentén szervezi képzéseit és működését, melyet kiegészítenek és megújítanak az intézmény munkájába beilleszthető innovációs projekt eredményei.

Magyar Nemzet
Forrás: SZFE2023. 08. 24. 17:00
Innovációs nap az SZFE-n
Innovációs nap az SZFE-n Fotó: SchFoto – SZFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeresen zárult a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma (EIÖ) pályázata – közölte az intézmény. A pályázattal az SZFE fő célja az volt, hogy szellemi tulajdonkezelési szemléletváltást valósítson meg, ennek révén a művészet és az innováció összekapcsolásával elősegítse a szellemi termékek piacon való értékesítését, a szakmai kapcsolatok kiépítését és a kulturális szolgáltatások minőségének növelését. Ez a szemléletváltás a közösség aktív részvételét igényelte, melyeket tréningek, képzések és kampányok egészítettek ki. A program eredménye, hogy az innováció és a piaci orientáció kiemelten fontos állandó célként szerepeljen az egyetem mindennapi működésében és terveiben. 

A projekt a hallgatók tudatosságának növeléséhez is hozzájárult
A projekt a hallgatók tudatosságának növeléséhez is hozzájárult. Forrás: SchFoto – SZFE

Mint írják, a projekt a belső szervezeti egységeken túl a hallgatói tudatosság növelését is elősegítette: a különböző kurzusok és képzések révén az oktatók és hallgatók megismerhették a szellemi tulajdon védelmét, valamint vállalkozási ismereteket szerezhettek.

A pályázat kiírásának megfelelően az egyetem létrehozta a Proof of Concept pályázati alapot, melyből hat innovatív projektötletet támogatott. A belső pályázat eredményeként megvalósított projektek új fejezetet nyitottak az SZFE életében, hiszen már a pilotok mindegyikében jelen van a piaci bevételszerzés lehetősége. 

A pilot projektek továbbvitelével, az új üzleti modellek és bevételi források kidolgozásával az egyetem képes lesz növelni jelenlétét a kulturális és művészeti szektorban.  

Az SZFE folyamatosan fejleszti képzési portfólióját, ahol az innovatív művészeti technikák és menedzsment-megközelítések oktatása kiemelt helyet kap. Ez lehetőséget teremt a hallgatóknak és a szakembereknek a kreatív és üzleti készségeik fejlesztésére. Cél, hogy az egyetem az innovatív projektek és szolgáltatások segítségével növelni tudja a piaci jelenlétét, valamint hogy minél szélesebb szolgáltatási és oktatási portfólióval tudja kiszolgálni mindenkori hallgatóit – tették hozzá. 

Borítókép: Innovációs nap az SZFE-n (Forrás: SchFoto – SZFE)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.