Ad Teatrum néven új fesztivált rendez az SZFE

Szeptember 22. és 25. között rendezik meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új, Ad Teatrum nevű fesztiválját – mondta el az Origónak Herczeg Tamás, a Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet vezetője. Hozzátette: ez új fesztivál az SZFE-n, remélik, hogy hagyományt teremtenek, és minden évben bemutatkozhatnak a végzős hallgatók az Ad Teatrum Festen.

Forrás: Origo2023. 09. 21. 22:00
Részlet A hülyéje című előadásból, amit az Ad Teatrum Festen is láthat a közönség.
Fotó: Kuttner Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényen IV. és V. éves SZFE-s osztályok előadásait láthatják a nézők és a színházi szakemberek – igazgatók, főrendezők, rendezők vagy művészeti vezetők. A Színház- és Filmművészeti Egyetem jelenleg mintegy harminc előadást számláló repertoárjából állítottak össze négy napra nyolc előadást.

Az Ad Teatrum ötletgazdája, Herczeg Tamás
Herczeg Tamás, a Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet vezetője (Fotó: Schwarczenberger-Ludvan Gyöngyi)

A színházi szezon elején négy napba sűrítve rendezik meg az eseményt. – Így talán a vidékről érkező kollégák, igazgatók és főrendezők aktív jelenlétére is számíthatunk – nyilatkozta Herczeg Tamás. 

Hangsúlyozta, hogy ez lesz az első ilyen rendezvény, és reményeik szerint hagyományt tudnak teremteni. A végzős osztályok osztályfőnökeinek rendezésein kívül is nagyon izgalmas színházi alkotóktól láthatnak produkciókat az érdeklődők: többek között Vilmányi Benett, Ördög Tamás és Porogi Dorka rendezéseit is megnézhetik.

A fesztivál nyitott, ahogyan az SZFE többi előadása is. Megtekintheti bárki, aki kíváncsi a végzős fiatalokra, de ez a rendezvény most elsősorban a színházi szakmának szól, hogy megismerjék a végzősöket a teátrumok vezetői. Több helyszínen zajlanak majd az előadások: az Ódry Színpadon, a Hevesi teremben, a Padláson, vagyis az SZFE hagyományos játszóhelyein, a Vas utcai és a Rákóczi úti épületekben – írja az Origó.

 

Borítókép: Részlet A hülyéje című előadásból, amit az Ad Teatrum Festen is láthat a közönség (Fotó: Kuttner Ádám)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.