Új állandó kiállításra készül a salgótarjáni múzeum

– Az új tárlatunk segítségével a látogatóink a megyeszékhely iparmedencéjének történetét ismerhetik majd meg – fogalmaz Shah Gabriella, a Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhely igazgatója, akit a hamarosan nyíló kiállítás mellett az intézmény egyéb programjairól is kérdezett a Nool.hu portál.

Forrás: Nool.hu2024. 01. 02. 10:00
Shah Gabriella
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megannyi tervvel és elképzeléssel készül a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhely a 2024-es évre. Shah Gabriella, a salgótarjáni intézmény igazgatója elárulta: a következő 12 hónap tekintetében a legjobban várt esemény az új állandó kiállításuk megnyitója lesz, olvasható a Nool.hu-n.

– Az új tárlatunk segítségével a látogatóink a megyeszékhely iparmedencéjének történetét ismerhetik majd meg. A projekt a Magyar géniusz program részeként, illetve annak támogatásával jöhet létre. 

– Kifejezetten széles időszakot ölel fel a kiállítás anyaga, ami az őskortól egészen napjainkig tárja fel a téma részleteit az érdeklődők előtt

– fejtette ki Shah Gabriella, aki azt is elárulta, hogy a tervek szerint az év első felében lesz az ünnepélyes megnyitó.

A múzeumigazgató arra is kitért, hogy gőzerővel készülnek a már országos szinten is elismert programjuk, a Salgótarjáni Tavaszi Tárlat következő, 37. megnyitójára. Ezentúl időszaki kiállításokból sem lesz hiány, amelynek témái egyaránt felölelik a néprajzot, a régészetet és a képzőművészetet. Shah Gabriella rámutatott, hogy 

az időszaki kiállításokkal mind az országos, mind pedig a helyi kortárs képzőművészek alkotásait szeretnék bemutatni. 

Mindemellett szokásos rendezvényeik, így például a nyári táborok vagy épp a Múzeumok őszi fesztiváljához kapcsolódó programok megszervezése is a 2024-es tervek sorát bővítik.

Borítókép: Shah Gabriella, a Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhely igazgatója (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.