Elhunyt a világhírű Golden Globe- és Emmy-díjas színész

Meghalt Dabney Coleman Golden Globe- és Emmy-díjas amerikai színész. A 92 éves korában május 16-án a kaliforniai Santa Monicában elhunyt színész halálhírét lánya, Quincy Coleman jelentette be.

Forrás: MTI2024. 05. 18. 9:16
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dabney Coleman első filmszerepét 1952-ben kapta. Azóta száznál több filmben szerepelt, mint például a Pokoli torony (1974), a Kilenctől ötig (1980), Az aranytó (1981), az Aranyoskám (1982), a Háborús játékok (1983), a Gengszterkorzó (2010), és játszott a 2018-ban készült Yellowstone című tévésorozatban.

A legjobb férfi főszerepért 1988-ban Golden Globe-díjat kapott a The Slap Maxwell Story című filmben nyújtott alakításáért, az előző évben pedig az Emmy-díjat is elnyerte a Sworn to Silence című tévéfilmért az amerikai televíziós akadémiától.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.