Egy kilométer széles aszteroida közeledik a Föld felé

A NASA kutatói szerint az űrszikla több mint egymillió kilométerre fog elhaladni bolygónktól január 18-án – írja a Híradó.hu.

Forrás: Origo2022. 01. 13. 11:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 7482 (1994 PC1) nevű aszteroida január 18-án 16.51-kor lesz legközelebb a bolygónkhoz – derül ki a NASA által irányított Földközeli Objektumokat Vizsgáló Központ (CNEOS) felméréséből. Az űrszikla több mint egymillió kilométerre, 20km/s sebességgel fog elhaladni bolygónk mellett – számolt be róla a space.com.

Egy kisbolygó vagy aszteroida a törpebolygónál kisebb, szabálytalan alakú, szilárd anyagú égitest, amely csillag körül kering. Néhányuk saját holddal is rendelkezik.

A NASA szerint minden olyan aszteroida vagy üstökös, amely 1,3 csillagászati egységen (194,5 millió kilométeren) belülre kerül, az közvetlen veszélyt jelent Földünkre.

A NASA jelentése arról is beszámol, hogy jelenleg nincs olyan aszteroida, amely miatt aggódnunk kellene, de az ügynökség folytatja a keresést és teszteli a védelmi technológiát, hogy a jövőbeni esetleges fenyegetéseket kezelni tudja.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.