idezojelek

A Telex Soros védelmére sietett, de a nagy rohanásban pofára esett

Jótanács: sose menj késsel tűzpárbajra!

Cikk kép: undefined

Úgy sietett mérges csivavaként hőn szeretett gazdájának, Soros Györgynek a segítségére a Telex, hogy könnybe lábad az ember szeme.

A Soros szervezetei által ellenőrzött nyugati médiabirodalom befolyását, valamint a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni elfogultságát belsős információkkal bizonyító Soros emberei című cikksorozatunk heves reakciót váltott a „kíváncsi, korrekt, kritikus” portálból. Valakik jól felépített kamutörténettel húztak ki meredek mondatokat civilekből, majd a kormánymédiánál landolt című művükkel apuka jóhírének hősies védelmére és ellenségeinek megbüntetésére keltek,

csak sajnos késsel indultak tűzpárbajra.

Az Átlátszó (*elfojtott gúnyos kacaj*) információira támaszkodó tényfeltáró cikk (*elfojthatatlan gúnyos kacaj*) szerepében tetszelgő hisztiroham legerősebb érve az oldalunkon megjelent cikkek ellen ugyanis az volt, hogy

politikai céloknak megfelelően kontextusból kiragadott, rövid részleteket közöl, melyek az Átlátszó rögtönzött krimi-sztorija szerint ilyen-olyan kalandos úton jutottak a Magyar Nemzet szerkesztőségébe.

Hogy stílszerűen a tőlük kölcsönzött szófordulattal éljek:

ez egy tök standard dolog. Ez így működik, így természetes

mikor az újságíró többórás anyagból állít össze emberi fogyasztásra alkalmas méretű cikket. Az pedig, hogy egy lap egy adott állítás – ez esetben a nyugati médiabirodalom korruptságának – bizonyítására használ feketén-fehéren lenyilatkozott mondatokat: nos, olybá tűnik, kizárólag akkor számít propagandának, ha a csúnya-rossz jobboldali média csinálja, igaz-e?

Mert őszintén, mondja már meg valaki, mégis hogyan lehetne félreértelmezni például Andrej Noskónak, az Open Society Foundations ex-igazgatójának alábbi mondatát: 

Egyszerű realitás, a médiában zömében balliberális emberek dolgoznak. Ez annak köszönhető, amit kiválogatási elfogultságnak nevezhetnék.

Számít, mi hangzott el az adott mondat előtt és után? El tud bárki képzelni olyan körülményt, ami relativizálná ennek a mondatnak az üzenetét egy olyan embertől, aki olyan közel volt a tűzhöz, amennyire csak lehet?

Nyilván nem, hiszen ha lehetne, a Telex már rég megírta volna.

Ez a hirtelen, ostorcsapásokkal motivált firkász munkájaként kierőltetett írás gyakorlatilag semmi másról nem számol be, minthogy mennyire fáj a Gyuri bácsi udvartartásának, hogy jóapjukat ezúttal gyakorlatilag kimagyarázhatatlan bizonyítékokkal megtámogatva vette valaki célkeresztbe.

(Kísértetiesen emlékeztet az eset arra, mikor a 444 Tucker Carlson Soros-ellenes dokufilmjének állításait próbálta kétségbeesetten cáfolni egy hasonlóan elkapkodott dühkitörésben.)

Nem lepődnénk meg, ha az Átlátszó, vagy valamelyik másik pajzsvivő hamarosan előállna valami még elképesztőbb cáfolat-tákolmánnyal – álljon bármilyen ingatag lábakon is.

Már készítjük a popcornt.

Borítókép: A Telex és büszke gazdája (YouTube/Chihuahua TV/medium.com/Belák Tamás)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.