Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

idezojelek

Az ukránok be lettek csapva

Az ukrán elnök akkorát hazudott, ami mellett épeszű ember aligha mehet el szótlanul. Zelenszkij azt mondta az ukrán népnek, hogy a függetlenségért harcolnak, majd összeállt az európai föderalistákkal.

Tóth Tamás Antal avatarja
Tóth Tamás Antal
Cikk kép: undefined

Vagyis az ukránok nem a függetlenség vagy Oroszországtól való függőség közt választottak. Igaz, volt egy választásuk, hogy az Oroszoroszág által leuralt FÁK-tól vagy a Brüsszel által trónolt EU-tól akarnak-e függeni. Hogy melyik a jobb, az megér egy külön elemzést is, ezért ezt most hagyjuk is. A hazugság akkor is hazugság marad, ha a két választás közül az EU a jobb, hiszen az mégis csak Nyugat, a korrupt, oligarcharendszerre épülő Kelettel szemben. De ne feledjük, hogy Ukrajna is ebben a keleti rendszerben szocializálódott, rövid történelme ezer szállal köti az országot a szovjet rendszert leváltó korrupt elithez. Ukrajnában a korrupciót irányítók az elnök hivatalában ülnek, ennek ellenére az uniós intézmények örömmel invitálják a legkorruptabb ukránt Brüsszelbe. 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezet fog Brüsszelben
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezet fog Brüsszelben (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Persze, ha arra a Brüsszelre tekintünk, ahol a parlament alelnökét korrupcióval vádolják, ahol annak ellenére beülhet és szavazhat egy politikus, hogy tetten érték, ott Zelenszkij is helyet kaphat. Még csak ki sem tűnik a tömegből. Zelenszkij csak lecseréli az orosz gazdákat brüsszeli (vagy washingtoni) oligarchákra.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor Zelenszkij függetlenségről beszél, nem függetlenségre gondol. Az ő fejében egy Európától és Amerikától függő Ukrajna van. A látszatra sem ügyel már az ukrán elnök, hiszen ma egyértelmű, hogy ukrán állam csak papíron, jogilag létezik, hiszen olyan eladósodottságban szenved Ukrajna, amit sohasem tud kiheverni, csak ha mindent eladnak. Már ha van még mit eladni, és még nem vásároltak fel mindet az amerikai oligarchák. Szóval Zelenszkij jogi és gazdasági értelemben is kiárusította az országát. (Már ha Zelenszkijnek Ukrajna a hazája.)


Ukrajna számára nincsen többé függetlenség, Ukrajnát eladták, elárulták a vezetői. Az ukránok már csak arról dönthettek volna , hogy a nyugati EU-hoz csatlakoznak területileg is vagy a keleti FÁK-hoz. De Zelenszkij döntött az ukránok helyett, a testvérnépek ellenében az európai utat választotta. Az persze más kérdés, hogy az Európát (ahogy Amerikát is) csak malacperselynek tekintő Zelenszkij mennyire tiszteli az európai (nyugati) hagyományokat. 
 

Az elmúlt lassan két évben több százezer ukrán életét áldozta fel Zelenszkij azért, hogy Ukrajna függetlenségét feladja Brüsszelben. Hogy megérte-e? Erről az ukránoknak kellene véleményt nyilvánítani, de a demokrácia fellegvárában nem lesznek választások 2024-ben, mert háború van. Na meg persze nem lesznek választások, mert félő, hogy elbukna Brüsszel és Washington ügynöke. De ha elesik Zelenszkij, Európát vagy Washingtont az sem rázza meg nagyon, majd vesznek maguknak új elnököt. Amíg van kereslet, addig lesz kínálat is. Talán már forgatják is az új filmsorozatot, amiben egy új színész lesz az új elnök.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök katonákkal beszél a Donyeck megyei látogatása során 2023. szeptember 4-én (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Történelmi győzelem után

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Örüljünk a győzelemnek!

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Európa hasznos idiótái

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Mi már csak nyerhetünk!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.