Gera Zoltán túltette magát az első ijedségen

Ma este 18.45-től (tv: M4 Sport) a Ferencváros a Bayer Leverkusen otthonában játszik Európa-liga-mérkőzést. A nyolcaddöntő első felvonása előtt a Fradi korábbi klasszisa, Gera Zoltán, valamint a német futballt jól ismerő korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál is elmondta várakozásait.

Magyar Nemzet
2023. 03. 09. 11:22
Gera Zoltán
Europa League ambassador Hungarian former footballer Zoltan Gera shows the paper slip of Ferencvarosi TC during the draw for the round of 16 of the 2022-2023 UEFA Europa League football tournament in Nyon, on February 24, 2023. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) Fotó: AFP/Fabrice Coffrini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gera Zoltán különleges helyzetből figyelheti a Ferencváros menetelését. A zöld-fehérek korábbi labdarúgója az idei, budapesti Európa-liga-döntő nagykövete, így rendszeresen szerepet kap az El-sorsolásokon. A nyolcaddöntőre a Bayer Leverkusen csapatát húzta az FTC mellé, az első reakciója nem az öröm volt.

– Hallottam előzetesen sok különböző kérést, s picit megijedtem, amikor a Leverkusent húztam ki, azt gondoltam, sok lesz az elégedetlen ember, de aztán nagyon pozitív volt mindenki – árulta el az Origónak Gera Zoltán, aki bízik benne, hogy a jövő pénteki sorsoláson, a negyeddöntők párosításának kialakításakor is kihúzhatja a Ferencváros nevét.

A korábbi kiváló futballista az angol Fulham játékosaként 2010-ben pályára léphetett az első Európa-liga-döntőn, az addig vezető úton többek között az olasz Juventust is kiejtette a londoni csapat. Gera szerint párhuzam vonható az akkori Fulham és a mostani Fradi között.

– Velünk szemben sem voltak különösebb elvárások, felszabadultan tudtunk játszani a mérkőzéseken. Ugyanez a helyzet a Ferencvárossal, amely erős csoportba került: a Monaco, a Trabzonspor és a Crvena zvezda anyagilag előrébb jár, mint a Fradi. Mégis meglett a továbbjutás, és jó érzés lehet mindenkinek, hogy most már azt mondhatjuk: a Leverkusen ellen 50-50 százalék a két csapat esélye a továbbjutásra – véli Gera.

Dárdai Pál
bízik Csercseszovban (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Százalékokról nem beszélt a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dárdai Pál, azt viszont elmondta a Ripostnak, hogy Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző felkészültsége bizakodásra ad okot. A Leverkusen vasárnap éppen a Dárdaihoz szorosan köthető Herthát győzte le a Bundesligában.

– A Leverkusen két szélvészgyors, technikás szélsővel játszik, és ha terület nyílik előttük, akkor lőttek az ellenfélnek, a Herthát is a széleken verték meg. Igen-igen nehéz megfogni a Leverkusen csatárait, ugyanakkor hátul sebezhető a csapat. Amennyiben a Fradi idegenben fegyelmezetten futballozik, és szoros eredményt tud elérni, akkor egy hét múlva, a budapesti visszavágón, a zsúfolt Puskás Arénában, fanatikus szurkolóitól támogatva, kiharcolhatja a továbbjutást. És ez az egész magyar futball számára is igen sokat jelentene – mondta Dárdai Pál.

Borítókép: bár izgult a sorsolásnál, Gera Zoltán szívesen átélne ismét ilyen pillanatot (Fotó: AFP/Fabrice Coffrini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.