Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

A korábbi román klasszis csapatához ment Erdélyből a magyar védő

Az egyszeres magyar válogatott védő, Tamás Márk a sepsiszentgyörgyi szerződésbontása után szabadon igazolhatóként írt alá az azeri Neftci Bakuhoz.

Magyar Nemzet
2023. 07. 23. 11:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a nyár egyik különös szappanoperája. A Videotonban nevelkedett Tamás Márk és a hozzá hasonlóan ugyancsak korábbi válogatott, Varga Roland megnyerte a Román-kupát a Sepsiszentgyörgy csapatával, ám a 29 éves védő bejelentette, hogy nem akar maradni az erdélyi csapatnál. Pontosabban ezt nem ő, hanem a klub tulajdonosa, Diószegi László tárta a nyilvánosság elé. Tamás nem akart edzeni a Sepsi OSK-val, Diószegi azt is elmondta, hogy érkezett egy százezer eurós ajánlat a védőért, de azt a klub végül nem fogadta el.

Ennek ellenére másnap a labdarúgó és a klub megállapodott a szerződés felbontásában, már ekkor lehetett hallani Tamás első számú kérőjéről, a korábbi román válogatott klasszis, Adrian Mutu klubjáról az azeri Neftci Bakuról. Végül az előző szezonban az azeri élvonal harmadik helyén végzett bakui klub lett a befutó. Tamás a jövő héten akár pályára léphet a bosnyák Zeljeznicar elleni Konferencialiga-selejtező mérkőzésen.

Borítókép: Tamás Márk az azeri bronzérmesnél folytatja a pályafutását (Fotó: Neftchi.az)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.