Élő közvetítés
Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Az Újpest-verő Leandro elmondta, készen áll-e a vezetőedzői munkára

Dejan Sztankovics váratlan távozása után a labdarúgó NB I zárófordulójában vasárnap Leandro irányította a bajnok Ferencváros labdarúgócsapatát az Újpest ellen, és a debütálása tökéletesre sikerült, hiszen a zöld-fehérek 2-0-ra megnyerték a derbit.

2024. 05. 22. 14:43
Leandro büszke rá, hogy számítanak a munkájára a Ferencvárosnál Forrás: NS/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leandro tavaly nyáron még a Ferencváros NB III-as csapata mellett dolgozott, majd júliusban az első csapathoz került az edzői stábba.

– Amikor az NB III-as gárdánál dolgoztam, álmodni sem mertem róla, hogy ebben az idényben a felnőttcsapat kispadjára ülhetek. Kisgyerekként Brazíliában arról álmodtam, futballista lesz belőlem, a barátaimmal mindannyian híres játékosok akartunk lenni. Aztán amikor már profi voltam, arról ábrándoztam, hogy edző leszek. Sőt, karrierem vége felé már tisztában voltam vele, hogy a futball befejezése után szeretnék edző lenni. A munkát az NB III-as csapatnál kezdtem, ami tökéletes terep volt az első lépések megtételéhez – mondta a Nemzeti Sportnak Leandro de Almeida.

Miután kiderült, hogy Dejan Sztankovics a záróforduló előtt távozik és elfogadja az orosz Szpartak Moszkva ajánlatát, a Ferencváros vezetői Leandrót bízták meg a szakmai munka irányításával. A 42 éves tréner pillanatok alatt a mély vízben találta magát.

– Három napig alig aludtam. Váratlan helyzetbe csöppentem, járt az agyam, mit hogyan kellene csinálni az Újpest ellen. Mégiscsak óriási felelősség nyomta a vállamat, a Ferencvárost kellett irányítanom, méghozzá derbin! Jólesett, hogy a klub vezérkara bízott bennem, nem mindenkinek adatik meg leülni a Ferencváros kispadjára. A harmadosztály után az NB I más kávéház. El sem tudom mondani, milyen jó érzés volt győzelemre vezetni a csapatot az Újpest ellen. De őszintén mondom, hosszú távon még nem állok készen a feladatra, vezetőedzőként a kellő tapasztalat, tudás még nincs a birtokomban.

Leandrót tavaly nyáron Máté Csaba vette maga mellé az első keret stábjába, a távozását követően pedig Dejan Sztankovics is számított rá. Mindennap úgy ment a Népligetbe, hogy aznap is ellessen valamit a vezetőedzőktől.

– Máté Csabától és Dejan Sztankovicstól is sokat tanultam. Apróbb trükköket, fortélyokat, ezeket mind elraktároztam magamban. Meglátjuk, ki érkezik a Ferencváros kispadjára, egy biztos, tőle is megpróbálok minél több mindent ellesni. Játékosként is ilyen voltam, figyeltem az edzéseken, akkoriban külön jegyzetfüzetem nem volt, de a fejemben elraktároztam sok mindent.

A teljes interjú ITT olvasható el.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.