Gulácsi előtt most ezért fejet hajthat a Bundesliga összes kapusa + videó

Áprilisban Gulácsi Péter nyújtotta a legjobb teljesítményt a Bundesliga kapusai között a WhoScored szakportál szerint, így honfitársunk bekerült a hónap álomcsapatába. Gulácsi a múlt hónapban négy győztes meccs után ünnepelhetett társaival.

2024. 05. 01. 20:13
Gulácsi Péter egyik nagy védése a Dortmund ellen
Gulácsi Péter egyik nagy védése a Dortmund ellen Forrás: X/RB Leipzig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, remekül alakult a Bundesliga hét végi, 31. fordulója az RB Leipzig számára, a lipcseieknél a 300. meccsét játszó számára pedig különösen, hiszen a Kicker sportlapnál bekerült a forduló válogatottjába. A lipcseiek ugyan a 20. percben hátrányba kerültek a BL-elődöntős Borussia Dortmund elleni hazai rangadón, végül 4-1-re diadalmaskodtak,  így öt pontra növelték az előnyüket riválisukkal szemben a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen. Gulácsi és számára az is jól jött, hogy a Stuttgart csak egy pontot szerzett azután, hogy a 95. percig 2-1-re vezetett az éllovas, veretlen Bayer Leverkusen otthonában. A 2-2-es végeredmény azt jelenti, hogy a harmadik helyen álló Stuttgart 64 ponttal rendelkezik, a lipcseieknek 62 pontjuk van, s három fordulóval a vége előtt még bízhatnak abban, hogy felkerülnek a dobogóra.

Az RB Leipzig megemlékezett Gulácsi Péter jubileumáról. Forrás: RB Leipzig

Gulácsiék remek formában vannak, a legutóbbi négy meccsüket megnyerték, ezt egyetlen másik csapat sem mondhatja el a német élvonalban. Az RB Leipzig április 6-án 4-1-re nyert a Freiburg otthonában, 13-án hazai pályán 3-0-ra verte a Wolfsburgot, 20-án 2-1-re győzött Heidenheimben, ezután jött a Dortmund legyőzése. Négy mérkőzés, 12 pont, 13-3-as gólkülönbség.

Gulácsi mellett még négy lipcsei is a hónap válogatottjában

Gulácsi és Orbán mind a négy meccsen az első perctől az utolsóig a pályán volt, és Gulácsi nemcsak a Dortmund ellen remekelt, ezt tükrözi az is, hogy a WhoScored szakportál osztályzatai alapján ő lett a Bundesliga áprilisi álomcsapatának kapusa, átlagban 7,14-es osztályzatot érdemelt ki a négy találkozón. Rajta kívül pedig négy csapattársa is ott van a hónap válogatottjában: Olmo, Simons, Openda és Sesko.

 

Az RB Leipzig–Dortmund találkozó összefoglalója rögtön egy káprázatos Gulácsi-védéssel indul:

Külön összeállítás Gulácsiról:

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.