Egy szép gól és egy öngól okozta a Mezőkövesd vesztét + videó

Egy félidő után hiába vezetett, 2-1-re kikapott a házigazda Mezőkövesd a Zalaegerszegtől a labdarúgó NB I 31. fordulójának szombati játéknapján.

2024. 05. 04. 15:09
Bedi Bence jól eltalált lövésével egyenlített a Zalaegerszeg a Mezőkövesd otthonában
Bedi Bence jól eltalált lövésével egyenlített a Zalaegerszeg a Mezőkövesd otthonában Fotó: Zalai Hírlap/Pezzetta Umberto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyik fél számára sem volt túl nagy tétje a szombati mérkőzésnek: a Mezőkövesd már kiesett az NB I-ből, a Zalaegerszeg pedig biztosan az élvonalban kezdi meg a következő idényt is. Ennek megfelelően egyik csapat se erőltette meg túlságosan magát az első félidőben. Egy gól azért született, azt a Mezőkövesd szerezte. Yohan Croizet lyukat rúgott, Bőle Lukács a félpályáról iramodott meg a ZTE kapuja felé. A tizenhatoshoz érve Szalai Józsefnek passzolt, majd a visszakapott labdát Bőle nyolc méterről a kapura tűzte, de a vendégek ezt még megúszták, a gólvonalról sikerült menteni. Szalai ismétlése azonban már a hálóban kötött ki. (1-0)

A második félidőben kicsit erőre kaptak a vendégek, és a 60. percben már egyenlítő góljukat ünnepelhették. Bedi Bence volt az elkövető, 22 méterről lőtte ki a bal felsőt. (1-1)

Végül pedig nemhogy nem győzött, pont nélkül is maradt a Mezőkövesd. Egy szögletet követően Sztefan Drazsics csúsztatott a saját kapujába a 87. percben.

A Zalaegerszeg 2-1-es győzelmével megelőzte a Diósgyőrt, a hetedik helyre lépett előre. Az immáron nyolc mérkőzés óta nyeretlen Mezőkövesd pedig biztosan a tabella utolsó helyén zárja az idényt.

NB I, 31. forduló

Péntek
Fehérvár–MTK Budapest 4-0 (3-0), Sóstói Stadion, 3104 néző, jv.: Erdős. Gólszerzők: Katona M. (23.), Christiansen (32.), Csongvai (40.), Pető M. (77.). Kiállítva: Kádár (MTK, 10.)

Szombat
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 1-2 (1-0), Városi Stadion, 1320 néző, jv.: Pillók. Gólszerzők: Szalai J. (44.), ill. Bedi (60.), Drazsics (87. – öngól)
Puskás Akadémia–Kisvárda 15.30
Újpest–Diósgyőr 19.15

Vasárnap
Kecskemét–Paks 16.00
Ferencváros–Debrecen 18.30

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.