Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Egy győzelemre van a bajnoki címtől a Fradi, szerdán véget vethet a Győr hegemóniájának + videó

A női kézilabda-bajnokság szerdai játéknapja döntő lehet a végeredmény szempontjából. Amennyiben az FTC-Rail Cargo Hungaria idegenben legyőzi a Vasast, a hátralévő meccsének, valamint a Győri Audi ETO KC két bajnokijának eredményétől függetlenül elveszi a bajnoki címet az előző két kiírást megnyerő győriektől.

2024. 05. 22. 11:32
Nagy dobásra készül Angela Malestein és a Ferencváros. Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A papírforma a Ferencváros sikerét ígéri, a Vasas és az FTC legutóbbi találkozóját 11 góllal nyerte meg a listavezető.

Egy siker kell a Fradinak ahhoz, hogy újabb bajnokságot nyerjen. Fotó: Krizsán Csaba

Régen rangadó lett volna

Tizenöt bajnoki cím birtokosa a tizenháromszoros bajnok ellen – ez a felállás a Vasas és a Fradi szerda esti, 18 órakor kezdődő bajnokija (tv: M4 Sport) előtt, ez a Vasas azonban már régen nem az, amely a hetvenes, nyolcvanas években sorra nyerte az aranyérmeket. A legutóbb 1993-ban bajnok angyalföldiek 24 meccs után kilencedikek a 14 csapatos ligában, és bizony még a kiesés réme is fenyegeti őket.

Ezzel szemben a Ferencváros legutóbb 2021-ben nyert bajnokságot, és minden bizonnyal szerdán újra megteszi. Ehhez semmi más nem kell, „csak” egy győzelem a Vasas ellen – hogy nem megugorhatatlan ez, azt jól mutatja, hogy a két csapat előző találkozóján, 2024. január 17-én, az Elek Gyula Arénában 39-28-ra nyert az FTC. Amennyiben újra győzni tud Allan Heine vezetőedző együttese, teljesen mindegy, milyen eredményt ért el a tabellán kétpontnyi lemaradással második Győr Debrecenben, a Ferencváros behozhatatlan előnyre tesz szert.

 

Miért lenne tét nélküli az utolsó kör?

A női ligában nem rendeznek külön döntőt, mint a férfiaknál, pontegyenlőség esetén pedig az egymás elleni mérkőzések összesített eredménye rangsorol. Ebben a Ferencváros jobb legnagyobb riválisánál, a Győrnél, melyet Budapesten 28-22-re legyőzött. Noha a Fradi nemrég 32-30-ra kikapott a győriek vendégeként, az összesítés neki kedvez, így ha a szerdai kör után is megőrzi kétpontos vezetését, akár ki is kaphat a szombati zárófordulóban, az ETO ugyanis legfeljebb utolérheti, de meg nem előzheti.

 

Részcélokat tűztek ki

– Biztos vagyok benne, hogy feltüzelt Fradi érkezik majd hozzánk, minél nagyobb arányú győzelmet szeretnének aratni a bajnoki arany mellé. A győri meccshez hasonlóan részcélok állnak előttünk, amiket minél hatékonyabban akarunk végrehajtani – mondta a klub honlapjának a Vasas kapusa, Zsigmond Panna.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.