Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

idezojelek

Legyint és putyinozik

A Fidesz gazdaságpolitikáján rugózik Katona Tamás, a néhai Gyurcsány-kormány pénzügyi államtitkára.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ciklikus rendszerességgel Orbán Viktor és a Fidesz gazdaságpolitikáján rugózik Katona Tamás, a néhai Gyurcsány-kormány pénzügyi államtitkára, aki ezúttal a Hírklikk.hu hasábjain fejtette ki kétségbeejtő mantráját az elmaradhatatlan rezümével: a miniszterelnöknek harangoztak. 

„Magyarországnak 2010 óta súlyosan hibás a gazdasági modellje, ezt sürgősen korrigálni kellene, de nem hiszem, hogy erre az Orbán-féle vezetés képes lenne” – legyint a monetáris bölcs, aki szerint a fő probléma az, hogy a magyar kormány most már egyre látványosabban szembemegy az Euró­pai Unió közös politikájával, sérti az EU közös értékeit, és egyre látványosabban áll ki a putyini politika mellett. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A riporter félénk közbevetésére, miszerint Orbán Viktor a brüsszeli szankciókat okolja a gazdasági bajokért, merthogy azok az európai embereket sújtják, nem pedig az oroszokat, a tudós ember ekképp válaszolt: „Az egész nem felel meg a valóságnak. A szankciók igenis komolyan sújtják Oroszországot, hiába van nagyobb bevétele a gázból, nem tudja mire költeni.”

Ennél nagyobb ökörséget (hogy tudniillik Oroszország nem tudja mire költeni a pénzét) én még Bokros Lajostól sem hallottam, pedig az Orbán-mószeroló műfajban ő a csimborasszó.

Happy end nincs az interjúban. Sőt megtudjuk, hiába is módosítaná a kormányzat a költségvetést, elkerülhetetlen a recesszió. Az egyetlen megoldás az lenne, ha hozzáférnénk az uniós pénzekhez. Erre azonban Katona látnok szerint semmi esély. Game over. Nem mondtam még, Katona Tamást maga a szemkilövőhegyi habzóborász penderítette ki a kormányából még 2006-ban. Gondolom, a rengeteg eszéért.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: YouTube/Újbuda Televízió)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel
idezojelek

Letisztult a kép, két nagy erő maradt

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Történelmi győzelem után

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.