idezojelek

Apostolok

A Labrisz Leszbikusegyesület a Meseország mindenkié című kiadvánnyal kapcsolatban képzéseket tart a pedagógusoknak, és a szülőknek is terveznek hasonlót.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nincs megállás, már vidékre is kiterjesztik érzékenyítő programjukat a hazai LMBTQ-szervezetek – Budapest mellett Pécsen és Szegeden is oktatási projektet indítanak a kacifántos szex apostolai. (A kisfalvakat egyelőre kihagyják.) A hiánypótlónak beharangozott foglalkozásokat az Amnesty International Magyarország és a Labrisz Leszbikusegyesület nagy tudású szakemberei vezetik. A cél, hogy a nemi és szexuális kisebbségek zaklatása és kirekesztése csökkenjen a magyarországi iskolákban és munkahelyeken.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rédai Dorottya, a Labrisz ügyvivője elárulta, a Meseország mindenkié című kiadvánnyal kapcsolatban is tartanak képzéseket a pedagógusoknak. (Azt részletezik majd, hogyan lehet a kificamodott meséket az emberjogi témák közé illeszteni.) Sőt szeretnének majd egy szülői projektet is, mert azt tapasztalják, hogy egy ilyen képzésre is komoly a kereslet.

Jól jellemzi az Európai Parlamentben uralkodó állapotokat, hogy nemrég ott is bemutatták a polgárpukkasztó alkotást, amely mára az Orbán-kormánnyal dacolók szimbóluma lett. (Rédai Dorottyát 2021-ben a Time magazin a világ száz legbefolyásosabb embere közé választotta, így értékelve a Meseország mindenkié megjelentetésében játszott hervadhatatlan szerepét.) A könyv híveit és az egész felhajtás szervezőit alighanem Orbán Viktor egyik korábbi beszédrészlete bosszantja: „Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország, de van egy vörös vonal, amelyet nem lehet átlépni. És én ebben összegzem a véleményemet: hagyják békén a gyere­keinket.” Mi itt a terepen kicsit markánsabban fogalmazunk…

Borítókép: A Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.