idezojelek

Törökszakértő is

Hadházy szerint mindkét helyen tisztességtelenek a választások, ezért nyer mindig a jobboldal.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Hadházy Ákos közéleti munkássága rendkívül szerteágazó. Mindenütt ott van, mindenről nyilatkozik, képernyő, mikrofon és újságcikkek nélkül el sem tudná képzelni a mindennapjait. Számára olyan a kamera, mint borjúnak a csecs vagy Bokros Lajosnak a megszorítás. (Nem ő az egyetlen ilyen. Láriferi óta komoly pszichiátriai irodalmuk van ezeknek az elváltozásoknak.) A parlamenti munka viszont nem az erőssége a független képviselőnek. Volt év, hogy csupán kétszer járt az Országházban (fölvett érte 15 millió forint tiszteletdíjat); abban a négyéves ciklusban összesen háromszor emelkedett szólásra – kétszer saját mentelmi ügye miatt. Szenvedélye a „molinózás”. Egy ízben a lónak a vesszejét ajánlotta a T. Ház figyelmébe, majd – számlaszámát mellékelve – az adófizetőkhöz fordult, fizetnék ki az emiatt kiszabott büntetését. Négymillió mélyszegény országában (ellenzéki adat) egy milliós jövedelmű honatya a nép közé jár kalapozni. Koldustól alamizsnát?

A sokoldalú néptribun minap Recep Tayyip Erdogan győzelmét elemezte a közösségi oldalán. „A török diktátor megint megnyerte az úgynevezett választásokat, vagyis azt az eseményt, amit ő választásnak nevez” – kezdte az értékelést, majd nyomban „hazakanyarodott”: „A török ellenzék ugyan sokkal jobb állapotban van a magyarnál, a tisztességtelen körülmények között mégis ugyanúgy esélytelen volt, mint a magyar ellenzék.” Hadházy szerint ugyanis mindkét helyen tisztességtelenek a választások, ezért nyer mindig a jobboldal. Hogy honnan „tudja” mindezt, arról nem írt.

Sokunk vágyát valósította meg egyik párttársa, aki pár éve akkora brusztflekkel kínálta meg Hadházyt, hogy a széket is vitte magával.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Hadházy Ákos ellenzéki honatya (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.