idezojelek

Kis színes

Mr. Gati nem először elmélkedik a magyar kormányfő sorsáról.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Hogy képben legyünk a nagyvilág kacifántos dolgaiban, a kilencvenéves Charles Gati tengerentúli „magyarszakértő” és hírmagyarázó siet a segítségünkre. (Karcsi bácsi ötvenhatban választott új hazát. Akárcsak egy másik „magyar szakos” hírmagyarázó, Paul Lendvai.) A Népszavában közölt minapi véleménycikkében azt írja, Ukrajna legyőzi az oroszokat, visszaszerzi a Krím félszigetet, a Donbászt és az elfoglalt megyéket. „A hatalmától megszédült Vlagyimir Putyin örülni fog, hogy országát csak gazdaságilag tette tönkre a háború, és egy ideig még tovább kormányozhat.” Azt is megtudjuk, hogy Putyinnal Orbán Viktor Magyarországa is veszíteni fog, hacsak nagyon gyorsan nem békül ki az ukránokkal. Ellenkező esetben ugyanaz a sors vár rá, mint Horthy Magyarországára anno, amely túl későn és túl ügyetlenül próbált meg különbékét kötni az angolszászokkal.

Mr. Gati nem először elmélkedik a magyar kormányfő sorsáról. 2012-ben egy interjúban a riporter kérdésére – Hogyan lehetne megbuktatni Orbán Viktort? – több változatot is felsorolt (csak a legjópofábbakat említem): „IMF- és EU-kölcsön hiányában az ország gazdasága legatyásodik, százezres tüntetések jönnek, Orbánt lemondatják, majd az új kormány munkába állít néhány igazi szakembert, például Bokros Lajost.” Ha így sem bukik meg, tette hozzá Karcsi bácsi, akkor kitör a polgárháború… De csak a röhej tört ki.

Milyen érdekes, hogy bennünket, „eltévelyedett báránykát” mindenki jó útra akar terelni. Hol az osztrák sógorok, hol a szovjet továrisok, újabban meg a tengerentúliak. (Most speciel Pressman juhászt küldték a nyakunkra.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.