idezojelek

Logan összezavarodott

Az orvos végzettségű Cseh Katalin miért érzi kényszeres feladatának, hogy emberi életek kioltása mellett kampányoljon?

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Cikk kép: undefined
Fotó: Illyés Tibor

Az elmúlt évek ellenzéki politikája ideértve a nyugat-európai fősodort is semmi másról nem szólt, mint hogy a józan ésszel nehezen összeegyeztethető, valahogy az emberi létezésünkkel semmilyen szinten nem harmonizáló elméleteket és terveket nyomjon le az átlagember torkán. Ebből volt, ami sikerült, és olyan is, ami nem ment át a rostán.

Tisztán emlékszem rá például, hogy még 2021-ben szavazta meg az Európai Parlament azt a szürreális jelentést, amely szerint mostantól akár a férfiak is szülhetnek. Mármint szülhetnek gyereket. A férfiak. Ezt a dokumentumnak nem igazán nevezhető elmebajt akkor megszavazta Ujhelyi István, az MSZP utolsó utáni megmaradt EP-képviselője is, de a Gyurcsány-párt, illetve a Momentum üdvöskéi is, köztük a nőnemű Donáth Anna és Cseh Katalin aki egyébként orvos, de erre még visszatérek majd.

Nem tudom, hogy egyáltalán olvasták-e azt, amire igennel voksoltak, merthogy a szöveg szerint a szexuális, illetve reproduktív egészséghez fűződő jog alapvető eleme a női jogoknak és a nemek közötti egyenlőségnek”, illetve alapvető emberi jogként beszél az abortuszról, sőt 126-szor szerepel benne a gender” szó is, ami azt jelenti, hogy biztosan kifogástalanul kiszolgálja a nyugati szélsőliberális lobbi érdekeit.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vajúdó férfi szülős vlogja után pedig újabb sokk érhette a világot, merthogy a brit Glamour Magazine címlapján 2023-ban egy terhes férfi szerepelt, aki ekként nyilatkozott a róla (és a vele élőkről) szóló cikkben: párjával először nagyon összezavarodtak, amikor pozitív lett a terhességi teszt, de aztán úgy döntöttek, hogy megtartják a babát.

Kövezzenek meg érte, de nekem ez egész egyszerűen követhetetlen logikailag. Pedig muszáj lenne értenem, mert – csak hogy az avétosabb tájékozottságú olvasókat felvilágosítsam – ha valaki a Glamour címlapján szerepel, az azt jelenti, hogy felkerült a térképre, tehát követendő példaként állították a habzó szájú tömeg elé, bizonyítandó: ez most az új menőség.

Ez a bizonyos 27 éves Logan Brown tehát azt írta, hogy egyik reggel furcsán érezte magát, ezért elvégzett egy terhességi tesztet, ami pozitív lett mint kiderült, egy ideig nem kapott tesztoszteront néhány egészségügyi problémája miatt. „Olyan volt, mintha az egész világom megállt volna. Hogy minden, az egész férfiasságom, amiért olyan sokáig és olyan keményen dolgoztam, mintha teljesen eltűnt volna”. Ezt a megjegyzést egyébként a nőiférfi egyenjogúságot oly’ vehemensen őrző uniós képviselők figyelmébe ajánlanám, de túllépve ezen a kis elszóláson vagyis hogy a teherbe esés, a várandósság és a szülés mégiscsak egy nő alapvető kelléke azt kell hogy mondjam, megértem, hogy Logan összezavarodott akkor reggel. Hiszen az a sok, remek és kiváló koponya ott az EP környékén mind azért küzdöttek, hogy a hozzájuk hasonlók gyermeket szülhessenek, ugyanakkor a fent említett tervezetben az is szerepel, hogy az abortusz is alapvető joga. Most tehát akkor, ha már kimaradt az a pár adag tesztoszteron, melyik alapvető jogával éljen? Hogyan lesz igazán kiváló produktuma az évtizedek óta masszívan működő szélsőliberális agymosásnak? Ha megöli a magzatát, vagy ha terhes férfiként pózol a Glamour címlapján, mint generációja egyik nagy szabadságharcosa?

Logan és párja hosszas tanakodás után úgy döntöttek, utóbbi mellett döntenek, az mégiscsak jóval látványosabb. Joggal merülhet fel mindenkiben a kérdés, hogy vajon miért citáltam elő ezt a cseppet sem előremutató történetet az év első napjaiban. Nos, csak azért, mert két napja olvastam arról, hogy az abortusz immár legalább az ötödik egymást követő évben a világ vezető halálozási oka. A The Christian Post szerint tavaly világszerte több mint 44,6 millió terhességmegszakítást hajtottak végre, és csak ezt követi a második leggyakoribb halálozási ok, vagyis a fertőző betegségek, ami tavaly globálisan 12,9 millió ember halálát okozta, a harmadik helyre pedig a rák szorult, amely 2023-ban „alig” 9 millió ember életének kioltásáért felelős. Azért az „alig” szót használtam, mert ez a 44,6 millióhoz képest csekély szám, tudván, hogy milyen gyakori betegségnek számít a köztudatban.

Mindezek tükrében mondta azt Predrag Fred Matic horvát baloldali politikus akinek a férfiak szülését „köszönhetjük” , hogy „a tagországoknak felül kellene vizsgálniuk a terhességmegszakításról szóló nemzeti szabályaikat, hogy azok mielőbb összhangba kerüljenek a nemzetközi standardokkal”. Felmerült bennem a kérdés, vajon azért kellett átvinni a férfiak szüléséről szóló javaslatot, hogy így már ők is végeztethessenek magukon abortuszt? Merthogy a két dolgot a legtöbb genderhívő összemossa. És, ha felteszed a kérdést, hogy azért akarnak-e a „férfiak” teherbe esni, hogy elvetethessék ők is a gyerekeiket, akkor habzó szájú feministák koncolnak fel, nagy eséllyel élve, mondván: nem a XVII. században élünk, az abortuszhoz való jog alapvető. Hát így.

A fentebb taglalt dokumentumban szerepel még az a mondat is, hogy „olyan oktatást kell biztosítani az általános (!) és középiskolás diákoknak, ami többek között tükrözi a szexuális irányultságok sokszínűségét, valamint a különböző nemi identitásokat”. Igen. Vagyis a magyar kormány direkt félrevezeti a magyar társadalmat a gyermekvédelmi törvénnyel, mert senki nem akarja, hogy az ovis gyerekét átműtsék, és transznemű, tűsarkúban bukdácsoló szakállas bácsik sem akarják az általános iskolásokat érzékenyíteni.

És bár úgy tűnhet, bezárult a logikai kör, egy gondolat erejéig még visszakanyarodnék Cseh Katalinhoz, aki, feltételezem, büszkén szavazta meg annak idején Matic javaslatát, mit sem sejtve arról, hogy a valódi feminizmusnak tulajdonképpen ezzel a gesztussal adott csak igazán nagy lórúgást. De mit tudhatok én a feminizmusról, ugye. Szóval Cseh Katalin, aki eredeti végzettsége szerint orvos, valamiért ezzel totálisan szembemenve előszeretettel kampányol az emberi élet kioltása mellett.

Tette ezt annak idején a Klubrádióban elhangzott elhíresült interjúban, ahol röhögcsélve ecsetelgette, tulajdonképpen a „művi vetélés” a botmixerezéshez hasonlít. Ez a gondolatsor nem csak egy orvos, egy szülész-nőgyógyász, de egy nő szájából önmagában gyalázatosan hangzik. Ezúttal viszont a Momentum európai parlamenti képviselője írásban fejtegette véleményét az aktív eutanáziáról, pártja és személyes hozzáállásáról, tapasztalatairól. A politikus az elején tisztázta, hogy ő nemcsak közéleti szereplő, hanem orvos is ami egyébként azt is jelenti az esküje szerint, hogy tevékenysége nem irányulhat emberi élet kioltására , így szerinte ugyan nem kötelezhetünk senkit arra, hogy nézeteivel ellentétes dolgot tegyen, de „biztosan akadnak olyan magasan képzett szakemberek, akik képesek lennének az eutanázia véghezvitelére”.

Biztosan nem szeretnék belemenni az eutanázia lelki, emberi jogi, etikai és egyéb dilemmáiba, csupán azon töprengek, hogy vajon egy olyan nő, aki egyébként orvos és szülész-nőgyógyász is egyben, miért érzi kényszeres feladatának, hogy emberi életek kioltása mellett kampányoljon feszt? Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy ez valamilyen egyezményes cél lehet a hozzá hasonlókkal, és sajnos eredményes is: a tény, hogy négyszer annyi magzatot hajtanak el évente édesanyák, mint, ahányan fertőző betegségekben elhunynak, azt jelenti, valami nagyon nincs rendben. A fejekben, a szívekben, a köztudatban.

Mert van a világon élő embereknek egy egészen jól körülhatárolható része, akik ezt támogatják, emellé állnak, tüntetnek érte és köpködnek arra, aki nem ért egyet. Egyelőre kisebbségben.

Borítókép: Cseh Katalin és Donáth Anna Júlia, a Momentum európai parlamenti képviselői a párt eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az EP-választás napján, 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.