idezojelek

A főpolgármester szekunder szekundát kaphat

Lebukott az ellenfelén gúnyolódó Karácsony Gergely, aki pozíciójához méltatlanul, összevissza beszél.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Azt mondta Karácsony Gergely a Blikknek adott interjújában, hogy szekunder szégyent érzett akkor, amikor látta Szentkirályi Alexandra kis paródiavideóját arról, hogy a főpolgármester nem tud autót vezetni és angolul beszélni. Aztán állítólag nevetett rajta. Hozzáfűzte: nem tud olyan mélyre süllyedni, hogy érdemben reagáljon rá.

Érdekes: akkor miért nem érzett szekunder, sőt primer szégyent Karógeri, amikor végeredményben nullának minősítette a Fidesz főpolgármester-jelöltjének a választási programját? Az nem volt szégyenteljes öngól szerinte, hogy amikor legutóbb bemutatta Tarlós István volt helyettese a programját, egy gúnyolódó videót tett közzé, amelyben arról beszélt szokásos nagyképű vigyorával: 

Nagyon örülök annak, hogy Szentkirályi Alexandra végre meghirdette a programját, és végre tudok reagálni mindarra, ami abból konkrét, kézzelfogható és konstruktív.

Majd fokozva a színfalhasogató dilettáns ripacskodást, néhány másodpercig hallgatott, miközben bambán bámult a kamerába, érzékeltetendő, hogy egyetlen hang, betű olyan tartalmat sem talált riválisa programjában, szavaiban, ami szerinte értékelhető.

Ezzel tehát a nemzet fővárosának jelenlegi első embere deklarálta, hogy több más mellett nem akar tisztaságot és rendet Budapesten, és azt sem akarja, hogy otthonosabb és élhetőbb legyen. Nem kívánja továbbá újra naggyá tenni a nemzet fővárosát. A volt kormányszóvivő nemrég meghirdetett hétpontos programja tudniillik ezt is tartalmazza. 

Vagyis valóságos coming outtal rukkolt elő az újrázni akaró, Gyurcsány-pártivá vált politikus, hisz meglehetősen ritka önfeltárulkozással ezáltal bevallotta, hogy nem szereti a tisztaságot és a rendet, nem kultiválja, ha a település élhető és otthonos, valamint cseppet sem törekszik arra, hagy naggyá váljon a csaknem öt éve a választók által rábízott Budapest. Felháborító ez a destruktív program, de legalább nyíltan, mindenfajta kozmetikázás nélkül vállalja.

De micsoda váratlan fordulat: az interjúból kiderül, hogy mégsem ismeri egészen kihívójának programját, terveit, és úgy volt róla teljesen lesújtó véleménnyel. Azt válaszolta ugyanis az újságíró azon kérdésére, látta-e Szentkirályi Alexandra programbemutatóját, hogy eddig nem volt rá ideje, mert úgymond vannak ennél fontosabb feladatai. 

Olvasta azonban a hét pontot, és ez alapján szerinte a Fidesznek nem üzenete, inkább hadüzenete van Budapestnek, és ha csak ennyit tud mondani egy főpolgármester-jelölt, akkor valójában nem akar mondani semmit. Értjük. Eszerint ha valaki az iméntieken túl a közlekedést rendbe tenné, a pazarló bürokráciát megszüntetné vagy a korrupció ellen fellépne, az a városnak üzen hadat!

Másrészt ha Karácsony nem látta a részletes programbemutatót, honnan veszi, hogy pusztán ennyi Szentkirályi mondandója? 

Továbbá mire föl állította a lüke videójában, hogy nincsen semmi konkrétum ellenfele programjában, ha most meg éppen azt fájlalja, hogy van? Hát akkor ismeri vagy nem? Nem kellene eldöntenie mindezt egy felnőtt magyar állampolgárnak? Nem tart attól, hogy másoknak is feltűnik: pozíciójához méltatlanul, összevissza beszél?

Ezért bizony minden oka megvan rá, hogy nem szekunder, hanem primer szégyent érezzen emiatt. A választóknak viszont júniusban meglesz a lehetőségük arra, hogy kiosszák részére a jól megérdemelt szekunder szekundát.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.