Orbán Viktor megállíthatatlan, most Soltvadkerten tűnt fel

A miniszterelnök tovább folytatta az országjárást.

2024. 05. 17. 15:49
Kecskemét, 2024. május 16.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond országjáró kampánykörútjának kecskeméti állomásán 2024. május 16-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Most kinyílt egy kérdés: ez a háború és a béke kérdése” – jelezte Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban. A miniszterelnök Soltvadkerten azt hangsúlyozta, hogy ebben a kérdésben Katalóniától Szlovákián keresztül Bécsen át Soltvadkertig minden leadott szavazatnak jelentősége van, mert Európa a háború és a béke közötti kötélen egyensúlyoz.

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy Orbán Viktor csütörtökön Bács-Kiskun vármegyében folytatta az országjárást. A soltvadkerti állomás előtt Kecskemétre láogatott, ahol többek között a szlovák miniszterelnök elleni merénylettel kapcsolatban elmondta: Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítség volt Magyarországnak, azonban ennek a folyamatnak most keresztbe tettek.

Az európai vezetők a háború mellett vannak, az európai népek egy része a béke mellett, a másik része meg egyre inkább a háborúpártiságból mozdul a béke felé.

– hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: ez a választás, az európai parlamenti választás egy világos parancs lesz az európai vezetőknek, hogy akkor tovább mehetnek-e a háború útján, vagy meg kell állni, tűzszünetnek és béketárgyalásoknak kell következniük.

Erről fog szólni az európai parlamenti választás

– jelentette ki Orbán Viktor. Majd rámutatott: ezért fontos, hogy minél több országban békepárti többség alakuljon ki. 

Erről szól a választás: háború vagy béke?

– mondta a miniszterelnök.

Borítókép: Orbán Viktor Kecskeméten (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.