Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Orosz–ukrán háború: megrázó videókon a civilek elleni támadás + videó

Több napja lövik az ukránok az orosz határ mentén fekvő Belgorod városát, vasárnap egy tízemeletes társasház omlott össze. Az oroszok szerint ukrán rakéta okozta a több halálos áldozattal járó tragédiát, az ukránok azonban azt állítják, hogy az orosz hadsereg maga robbantotta fel a lakótelepet.

2024. 05. 12. 17:17
Óriási pusztítás Belgorodban az orosz–ukrán háború árnyékában (Fotó: AFP/STRINGER)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború egyre több civil áldozatot követel. Vasárnap egy többemeletes társasház omlott össze Belgorodban, miután egy rakéta becsapódott a lakótelep egyik ingatlanjába. 

 

Egy biztonsági kamera rögzítette a robbanás pillanatát.

Jelenleg hat halottról tudni.

Sokan súlyosan megsérültek a tragédiában, rengetegen rekedtek a megrongálódott épület romjai alatt.

A támadás után az oroszok és az ukránok is egymásra mutogatnak. Az ukránok azt állítják, hogy az orosz hadsereg maga robbantotta fel a lakótelep egy részét, hogy aztán Ukrajnát tegye felelőssé. Az orosz külügy azonban Ukrajnát tartja felelősnek. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint azok a nyugati hatalmak is felelősek több ember haláláért és rengeteg súlyos sérültért, akik pénzelik és fegyverrel látják el Ukrajnát.

Borítókép: Óriási pusztítás Belgorodban az orosz–ukrán háború árnyékában (Fotó: AFP/Stringer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.